TREEIB

Volwassen bomen zijn essentieel in het beperken van de effecten van klimaatverandering op onze leefomgeving. De Waterzak TREEIB is speciaal ontworpen om grote, bestaande bomen in openbare ruimtes te voorzien van de juiste hoeveelheid water.

Download leaflet

TREEIB 1500 L

Waterzak TREEIB 1500L helpt bestaande, grote en veterane bomen in de openbare ruimte aan de juiste hoeveelheid bewatering. Volwassen bomen zijn van onschatbare waarde om de steeds grotere invloed van klimaatverandering op onze leefomgeving terug te dringen. TREEIB 1500L biedt volwassen en monumentale bomen een helpende hand tijdens periodes van droogte.

Waterafgifte

Binnen 8-12 uur (op basis van een grasondergrond) sijpelt het water naar buiten via openingen die gelijkmatig over de bodem van de TREEIB waterzak zijn verdeeld. Wanneer de ondergrond ruwer of oneffen is, zoals bij steenslag, kan de waterafgiftetijd korter zijn. Op plaatsen waar de ondergrond gladder is, zoals bij gezaagde steenbestrating met smalle voegen, zal de waterafgifte wat langer duren.

Toepassing TREEIB 1500L

De TREEIB 1500L waterzak heeft een kwartcirkelvorm. Wanneer vier waterzakken worden samengevoegd rondom de boom, ontstaat er een cirkel van 7 meter. Als de bladerdak-druppellijn verder dan 3,5 meter van het midden van de stam is verwijderd, kunnen de zakken verder van de boomstam worden geplaatst om de bladerdak-druppellijn te volgen. Grotere ruimtes tussen de zakken heeft geen invloed op de effectiviteit van de bewatering. Waar de boom meer dan 6000 liter water nodig heeft, kunnen meer dan 4 zakken worden gebruikt om het gelijkmatig te verdelen over het gebied waarvan we kunnen aannemen dat er een hoog percentage voedende boomwortels is.

TREEIB 430 L

Waterzak TREEIB 430L is specifiek is ontworpen voor het bewateren van grote en volwassen bomen in de openbare ruimte. Vooral op plaatsen waar het niet mogelijk is om de TREEIB 1500L te plaatsen, zoals dichtbij wegen of op plekken waar de zak niet verplaatst mag worden, biedt de flexibele TREEIB 430L een uitkomst. De TREEIB 430L is speciaal hiervoor uitgerust met verankeringsogen als optioneel veiligheidsonderdeel. Deze zijn geschikt voor het doorrijgen van plastic, aramide of stalen touw dat rond de stam van de boom kan worden bevestigd.

Waterafgifte

De tijd van de waterafgifte is afhankelijk van de ondergrond onder de zak. De standaardtijd voor waterafgifte op verharde oppervlakken is 20-22 uur, de tijd op grasondergronden is 8-9 uur. Via openingen die gelijkmatig over de bodem van de TREEIB waterzak zijn verdeeld, sijpelt het water naar buiten.

Toepassing TREEIB 430L

De TREEIB 430L waterzak heeft een rechthoekige vorm. De waterzak is eenvoudig te plaatsen en is voorzien van de flexibiliteit om verschillende zakken met elkaar te koppelen. Voor een optimale werking, raden we aan de zakken te plaatsen op of voorbij de druppellijn van de boomkruin. Bodemdecontaminatie is hierbij een uitzondering op de regel. Wanneer er een hoge kans is dat de bodem verontreinigd is met hondenurine of strooizout voor wegonderhoud, raden we aan 3 zakken in een U-vorm of 4 zakken in een vierkante vorm dicht bij de boomstam te plaatsen en ze tot de rand te vullen. Op deze manier zorgen de TREEIB 430L waterzakken ervoor dat verontreinigde stoffen worden weggespoeld van de wortelruimte.

Productspecificaties TREEIB

Meer ontdekken over de mogelijkheden met TREEIB?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor beluchting & bewatering

GIETRAND
BEKIJK
AIRMAX 45
BEKIJK
AIRMAX
BEKIJK
AQUAMAX
BEKIJK
LUWA
BEKIJK
AQUABAG
BEKIJK
TREEDIAPER
BEKIJK