Verschillende factoren zijn na aanplant van een boom cruciaal om de aanslagkans te vergroten. Eén van deze factoren is water. Er kan veel schade ontstaan als het jonge blad verdroogd door een gebrek aan vocht. Door de huidige klimaatveranderingen zijn er vaker langere periodes zonder neerslag.

Het gebruik van de TreeDiaper zorgt voor geleidelijke afgifte van water, waardoor de jonge aanplant een betere kans heeft om aan te slaan.

Efficiënte bewatering

De TreeDiaper absorbeert (regen)water en geeft deze langzaam af aan de boom. Deze waterzak is gevuld met waterabsorberende korrels. Hierdoor krijgt de boom gedoseerd water en worden extremen, zoals droogtes en wateroverlast, voorkomen. Met TreeDiaper krijgt de boom effectief en efficiënt de juiste hoeveelheid water toegediend. 

Waterzak én worteldoek

De TreeDiaper werkt niet alleen als watergeefsysteem, maar ook als worteldoek. De TreeDiaper wordt op de boomspiegel geplaatst, waardoor er geen onkruid rond de boom kan ontkiemen. Het heeft een ronde, zwembandachtige vorm, waardoor de waterzak makkelijk rondom een boom past. De TreeDiaper gaat jaren mee en kan tegen zonlicht.

TreeDiaper in verschillende maten

De TreeDiaper is beschikbaar in de volgende maten:

  • Klein: diameter van 60 cm
  • Middel: diameter van 90 cm
  • Groot: diameter van 120 cm

Productspecificaties TreeDiaper

BEKIJK LEAFLET DOWNLOAD BESTEKTEKST

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.