Veel (jonge) bomen, struiken en hagen in de stedelijke omgeving hebben last van droogte of te weinig zuurstof. Het AirMax beluchtingsysteem is uiterst doeltreffend, gemakkelijk te monteren en helpt bomen in de openbare ruimte.

Boomwortels van extra lucht voorzien

Het AirMax beluchtingsysteem wordt dieper in het plantvak aangebracht om de diepere wortels van extra lucht te voorzien.

Alle AirMax buizen zijn standaard extra geperforeerd waardoor er extra diffusie ontstaat. De buizen zijn ook leverbaar met een polyester filterdoek (nylon kous) dat een zeer lange levensduur heeft (veel langer dan kokos).

100% recyclebaar

Eén van de grote voordelen van onze buizen, T-stukken en eindkappen is het feit dat deze uit gerecyclede producten zijn vervaardigd en ook weer 100% recyclebaar zijn. Daarnaast is het product gemaakt van polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP) en niet van het schadelijke PVC.

AirMax beluchting
AirMax Bio
AirMax beluchtingsbuis
AirMax beluchtingsbuis
AirMax beluchtingsbuis
AirMax beluchtingsbuis bio

AirMax Bio

AirMax Bio is een composteerbaar boombeluchtings- systeem/drainagebuis geproduceerd uit mais-zetmeel en biokunststof granulaat Cradonyl®.

Het AirMax Bio systeem bestaat uit:

  • Flexibele beluchtingsbuis
  • T-Stuk
  • Schroef- of klikeindkap
  • Klikmof

Alle onderdelen zijn biologisch afbreekbaar en zullen binnen 3 tot 5 jaar beginnen met afbreken. Het is daarom een veel duurzamere oplossing dan de standaard kunststof systemen. Ondergrondse beluchting en bewatering heeft de boom de eerste paar jaar na aanplant hard nodig, hierna is het systeem overbodig en blijven de kunststoffen nutteloos in de grond achter.

Voordelen AirMax Bio systeem:
  • Natuurlijk materiaal
  • Reductie CO2 uitstoot bij productieproces van 40%
  • Duurzaam en ecologisch verantwoord
  • Onder de juiste omstandigheden composteert het systeem volledig!

AirMax Bio voldoet aan alle eisen van biologische afbreekbaarheid (biodegradable) volgens de normen EN13432, ASTM D6400, Vincotte OK Compost.

Productspecificaties AirMax Bio

BEKIJK LEAFLET

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.