Bij jonge aanplant is het ontzettend belangrijk dat deze snel en goed aanslaan. Voorkom verdroging of juist overbewatering van uw nieuw aangeplante bomen met de AquaBag.

De AquaBag is een druppelzak, in 6 tot 10 uur zal deze rustig leegdruppelen rondom de stam van de boom. Dit voorkomt dat water wegloopt, de boom heeft hierdoor rustig de tijd om het water op te nemen. De zak is eenvoudig rondom de boom te bevestigen door deze vast te ritsen. 
Vul de AquaBag één à twee keer per week voor optimale groei met schoon water (zodat de gaatjes van de AquaBag niet verstopt raken).

Waterzak voor bomen
AquaBag GreenMax
Bewateringszak voor bomen
Bomen waterzak

Voorkom schimmels en zuurstoftekort bij stamhals

Indien de angst voor schimmels of zuurstoftekort bij de stam(hals) bestaat, kan de zak ook om de boompaal aangebracht worden. Op deze manier druppelt het water alsnog bij de kluit, maar blijft de stam vrij.

De laatste jaren worden de zomers steeds heter. Bij bomen die in de volle zon staan, kan het voorkomen dat het bij de stam gaat ‘broeien’. Ons advies is daarom om de zakken gedurende de herfst-/winterperiode (na het watergifte-seizoen) tijdelijk weg te halen zodat de boom/stam weer kan herstellen. Een andere oplossing is om één of meerdere AquaBags rondom de boompalen te zetten. Zo kan de kluit het water nog steeds opnemen, maar kan de zak niet meer gaan broeien rondom de stam.

Eigenschappen AquaBag

  • Inhoud: 75 liter
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Herbruikbaar
  • Eén of meerdere AquaBags per boom
  • Te gebruiken bij bomen en struiken

Productspecificaties AquaBag

BEKIJK LEAFLET DOWNLOAD BESTEKTEKST

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.