BELUCHTING & BEWATERING

Veel (jonge) bomen, struiken en hagen in de stedelijke omgeving hebben last van droogte of te weinig zuurstof. Efficiënte ventilatie en irrigatie is van vitaal belang om bomen in de verharding te ondersteunen.

Middels uiterst doeltreffende beluchtings- en bevloeiingssystemen van GreenMax krijgen bomen in de infrastructuur extra water en zuurstof toegediend.

Onze oplossingen voor

BELUCHTING & BEWATERING

  • Gietranden
  • AirMax
  • AquaMax
  • AirMax 45
  • LUWA
  • AquaBag
  • TreeDiaper
  • TREEIB

ONZE OPLOSSINGEN VOOR

BELUCHTING & BEWATERING

ONZE OPLOSSINGEN VOOR BELUCHTING & BEWATERING

Circulair. Innovatief. Écht groen. 

GIETRANDEN

Droge grond binnen de stedelijke omgeving zorgt voor groeiproblemen bij jonge aanplant. Om deze afname van vitaliteit tegen te gaan worden gietranden ingezet.

BEKIJK

AIRMAX 45

Het AirMax 45 beluchtingssysteem wordt onderaan in het plantvak aangebracht om de diepere wortels van extra lucht te voorzien. De AirMax 45 buizen zijn 45% geperforeerd en zijn door de hoge drukvastheid ideaal voor gebruik in granulaat.

BEKIJK

AIRMAX

Het AirMax flexibele beluchtingssysteem wordt dieper in het plantvak aangebracht om de diepere wortels van extra lucht te voorzien.

BEKIJK

AQUAMAX

Het Aquamax bewateringssysteem is een uiterst doeltreffend en gemakkelijk te monteren bewateringssysteem voor bomen in de openbare ruimte.

BEKIJK

LUWA

Twee systemen: één invoer! Beluchtings- en bewateringssysteem worden gecombineerd in het LUWA systeem waardoor er geen water in de beluchtingsbuis kan komen.

BEKIJK

AQUABAG

De AquaBag is een druppelzak, in 6 tot 10 uur zal deze rustig leegdruppelen rondom de stam van de boom. Dit voorkomt dat water wegloopt, de boom heeft hierdoor rustig de tijd om het water op te nemen.

BEKIJK

TREEDIAPER

De TreeDiaper absorbeert (regen)water en geeft deze langzaam af aan de boom. Deze waterzak is gevuld met waterabsorberende korrels. Hierdoor krijgt de boom gedoseerd water en worden extremen, zoals droogtes en wateroverlast, voorkomen.

BEKIJK

TREEIB

Volwassen bomen zijn essentieel in het beperken van de effecten van klimaatverandering op onze leefomgeving. De Waterzak TREEIB is speciaal ontworpen om grote, bestaande bomen in openbare ruimtes te voorzien van de juiste hoeveelheid water.

BEKIJK

Beluchting

Een te hoge ondergrondse verdichting leidt tot droogte en te weinig zuurstof voor de boom.

GreenMax biedt effectieve mogelijkheden om bomen te voorzien van extra zuurstof, zoals het AirMax beluchtingsysteem. Dit beluchtingssysteem wordt onder de kluit/wortels in het plantvak aangebracht om de diepere wortels van extra lucht te voorzien. Beluchtingssysteem AirMax 45 is standaard 45% geperforeerd, slagvast en omhuld door een nylonkous. Hierdoor ontstaat er extra diffusie.

Bewatering

Door een verstoorde bodemstructuur en/of het nauwelijks doordringen van hemelwater kampen veel (jonge) bomen in de stedelijke omgeving met droogte. Door deze droogte slaan jonge bomen slecht aan of verkeren in stress waardoor er een afname van de vitaliteit plaatsvindt en bomen gevoelig worden voor ziekte, plagen en afsterven.

GreenMax biedt diverse bewateringsmogelijkheden voor bomen in de stedelijke omgeving. Zo is het AquaMax bewateringssysteem zowel toepasbaar in plantvakken als in bestrating. De bewateringsbuizen zijn standaard voorzien van een nylon, kokos of polypropyleen filterdoek, waardoor de infiltratie van water gelijkmatig gebeurt.

Een andere zeer doelmatige oplossing om bomen water toe te dienen is de gietrand. De gietrand wordt bevestigd rondom de boom en heeft een grote wateropslagcapaciteit welke eenvoudig is te vullen met water.

Daarnaast is er nog de AquaBag, een waterzak die om een boompaal of boomstam wordt bevestigd en in 6 tot 10 uur leeg druppelt bij de wortels. Zo heeft de boom rustig de tijd om het water op te nemen.

Combinatiesysteem

GreenMax biedt ook een combinatiesysteem met zowel lucht- als watertoevoer voor de boom.

Bij bekende systemen bestaat het risico dat bewatering plaatsvindt via de beluchtingsbuis. Dit vormde het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het LUWA systeem. Het GreenMax LUWA systeem combineert het beluchtings- en bewateringssysteem, waardoor er geen water in de ondergelegen beluchtingsbuis komen.

Brochure beluchting & bewatering_GreenMax
PRODUCTINFORMATIE

BROCHURE BELUCHTING & BEWATERING

Bekijk alle informatie voor beluchting en bewatering in onze brochure. Heeft u nog vragen of interesse in onze oplossingen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

BEKIJK BROCHURE
ADVIES OVER BELUCHTING & BEWATERING

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts.