Beluchting & bewatering

Veel (jonge) bomen, struiken en hagen in de stedelijke omgeving hebben last van droogte of te weinig zuurstof. Efficiënte ventilatie en irrigatie is van vitaal belang om bomen in de verharding te ondersteunen. Middels uiterst doeltreffende beluchtings- en bevloeiingssystemen van GreenMax krijgen bomen in de infrastructuur extra water en zuurstof toegediend.

Beluchting en bewatering GreenMax
BELUCHTING & BEWATERING

LUWA systeem - GreenMax
COMBINATIESYSTEEM (LUWA)

Gietranden - GreenMax
GIETRAND

Beluchting

Een te hoge ondergrondse verdichting leidt tot droogte en te weinig zuurstof voor de boom. GreenMax biedt effectieve mogelijkheden om bomen te voorzien van extra zuurstof, zoals het AirMax beluchtingsysteem. Dit beluchtingssysteem wordt onder de kluit/wortels in het plantvak aangebracht om de diepere wortels van extra lucht te voorzien. Beluchtingssysteem AirMax 45 is standaard 45% geperforeerd, slagvast en omhuld door een nylonkous. Hierdoor ontstaat er extra diffusie.

Bewatering

Door een verstoorde bodemstructuur en/of het nauwelijks doordringen van hemelwater kampen veel (jonge) bomen in de stedelijke omgeving met droogte. Door deze droogte slaan jonge bomen slecht aan of verkeren in stress waardoor er een afname van de vitaliteit plaatsvindt en bomen gevoelig worden voor ziekte, plagen en afsterven. GreenMax biedt diverse bewateringsmogelijkheden voor bomen in de stedelijke omgeving. Zo is het AquaMax bewateringssysteem zowel toepasbaar in plantvakken als in bestrating. De bewateringsbuizen zijn standaard voorzien van een nylon, kokos of polypropyleen filterdoek, waardoor de infiltratie van water gelijkmatig gebeurt.

Een andere zeer doelmatige oplossing om bomen water toe te dienen is de gietrand. De gietrand wordt bevestigd rondom de boom en heeft een grote wateropslagcapaciteit welke eenvoudig is te vullen met water.

Daarnaast is er nog de AquaBag, een waterzak die om een boompaal of boomstam wordt bevestigd en in 6 tot 10 uur leeg druppelt bij de wortels. Zo heeft de boom rustig de tijd om het water op te nemen.  

Combinatiesysteem

GreenMax biedt ook een combinatiesysteem met zowel lucht- als watertoevoer voor de boom. Bij bekende systemen bestaat het risico dat bewatering plaatsvindt via de beluchtingsbuis. Dit vormde het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het LUWA systeem. Het GreenMax LUWA systeem combineert het beluchtings- en bewateringssysteem, waardoor er geen water in de ondergelegen beluchtingsbuis komen.

Productinformatie

Bekijk alle informatie over onze producten voor bewatering en beluchting in onze brochure. Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder. 

BEKIJK BROCHURE

Beluchting en bewatering brochure - GreenMax

Onze producten voor beluchting & bewatering

Meer informatie over beluchtings- en bewateringsystemen

Aquabags langs de A1 voor waterbehoefte jonge aanplant

Bij jonge aanplant is het ontzettend [...]

Onze verschillende bewateringsmogelijkheden

Veel (jonge) bomen, struiken en hagen in de stedelijke omgeving hebben last van droogte.Dit komt [...]

Een gietrand plaatsen als een pro

Een gietrand zorgt voor een effectieve bewatering bij [...]

Beluchting GreenMax