AquaMax

In de bebouwde omgeving kampen veel jonge bomen, struiken en hagen met droogte door een verstoorde bodemstructuur en beperkte hemelwaterinfiltratie. Om bomen te doeltreffend te voorzien van bewatering, wordt bewateringssysteem AquaMax toegepast. 

Download leaflet

Vitaliteit van bomen verhogen

Om de vitaliteit van bomen te verhogen door ze te voorzien van bewatering, is bewateringssysteem AquaMax een effectieve oplossing. Dit eenvoudig te installeren systeem is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande bomen in plantvakken en bebouwde gebieden. De AquaMax bewateringsbuizen en -kokers, gemaakt van PE en standaard uitgerust met een polyester filterdoek (nylon kous), zorgen voor een gelijkmatige waterinfiltratie. Het nylon filterdoek heeft een zeer lange levensduur (langer dan kokos). Het AquaMax bewateringssysteem is leverbaar in verschillende sets en diameters, zodat de bewateringsset naar eigen wensen samengesteld kan worden.

AquaMax Bio: composteerbare bewateringsbuizen

De eerste jaren na aanplant heeft een boom ondergrondse beluchting en bewatering nodig. Hierna is het systeem overbodig en blijven de kunststoffen in de grond achter. Om dit te voorkomen, wordt AquaMax Bio toegepast: een composteerbaar bewateringssysteem dat is geproduceerd uit maïszetmeel en biokunststofgranulaat Cradonyl®. Alle onderdelen van het bewateringssysteem zijn biologisch afbreekbaar en worden binnen 3 tot 5 jaar door de natuur afgebroken. 

Waarom AquaMax Bio?

  • Natuurlijk materiaal
  • 40% reductie van CO2-uitstoot bij productieproces
  • Duurzaam en ecologisch verantwoord
  • Onder de juiste omstandigheden composteert het systeem volledig
  • Voldoet aan alle eisen van biologische afbreekbaarheid (biodegradable) volgens de normen EN13432, ASTM D6400, Vincotte OK Compost

Productspecificaties AquaMax & AquaMax Bio

Meer ontdekken over de mogelijkheden met AquaMax bewatering?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor beluchting & bewatering

GIETRAND
BEKIJK
AIRMAX 45
BEKIJK
AIRMAX
BEKIJK
LUWA
BEKIJK
AQUABAG
BEKIJK
TREEDIAPER
BEKIJK
TREEIB
BEKIJK