Veel (jonge) bomen, struiken en hagen in de stedelijke omgeving hebben last van droogte. Dit komt veelal door een verstoorde bodemstructuur en/of het nauwelijks doordringen van het hemelwater. Door deze droogte slaan jonge bomen slecht aan of verkeren in stress waardoor er een afname van de vitaliteit plaatsvindt en bomen gevoelig worden voor ziekte, plagen en afsterven.

Bomen van extra water voorzien

Het Aquamax bewateringssysteem is een uiterst doeltreffend en gemakkelijk te monteren bewateringssysteem voor bomen in de openbare ruimte. AquaMax is zowel voor te plaatsen bomen in plantvakken als voor bomen die geplant zijn in de bestrating toepasbaar. Alle AquaMax bewateringsslangen en -kokers zijn vervaardigd uit PE en standaard voorzien van een polyester filterdoek (nylon kous) waardoor de infiltratie van het water gelijkmatig gebeurt.

Zeer lange levensduur

Het is mogelijk om een polyester filterdoek met een zeer lange levensduur te gebruiken. Deze is beter dan kokos, dat maar een levensduur van 5 tot 10 jaar heeft.

AquaMax bevloeiing is leverbaar in verschillende sets en diameters zodat u uw bewateringsset naar eigen wensen kunt samenstellen.

AquaMax bewatering
AirMax Bio
AirMax beluchtingsbuis
AirMax beluchtingsbuis
AirMax beluchtingsbuis
AirMax beluchtingsbuis bio
Bewatering bomen AquaMax
AquaMax bewateringssysteem

AquaMax Bio

AquaMax Bio is een composteerbaar boombeluchtings- systeem/drainagebuis geproduceerd uit mais-zetmeel en biokunststof granulaat Cradonyl®.

Het AquaMax Bio systeem bestaat uit:

  • Flexibele drainagebuis
  • T-Stuk
  • Schroef- of klikeindkap
  • Klikmof

Alle onderdelen zijn biologisch afbreekbaar en zullen binnen 3 tot 5 jaar beginnen met afbreken. Het is daarom een veel duurzamere oplossing dan de standaard kunststof systemen. Ondergrondse beluchting en bewatering heeft de boom de eerste paar jaar na aanplant hard nodig, hierna is het systeem overbodig en blijven de kunststoffen nutteloos in de grond achter.

Voordelen AquaMax Bio systeem:
  • Natuurlijk materiaal
  • Reductie CO2 uitstoot bij productieproces van 40%
  • Duurzaam en ecologisch verantwoord
  • Onder de juiste omstandigheden composteert het systeem volledig

AquaMax Bio voldoet aan alle eisen van biologische afbreekbaarheid (biodegradable) volgens de normen EN13432, ASTM D6400, Vincotte OK Compost.

Productspecificaties AquaMax Bio

BEKIJK LEAFLET DOWNLOAD BESTEKTEKST

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.