OVERHEIDS-INSTANTIES

Bomen leven, zijn onze longen en dienen ook als een airconditioning in de bebouwde omgeving. Daarom blijven bomen in de stedelijke omgeving altijd noodzakelijk, evenals dat kabels, leidingen, riolering en wegen onmisbaar zijn. Zonder hulp gaan deze niet goed samen. De levensverwachting van een gemiddelde stedelijke boom is in de praktijk helaas slechts tien jaar. Deze bomen dragen daarmee niets bij aan het stadsklimaat, de biodiversiteit en de klimaatadaptie. Volwassen, functionele bomen zijn de meest natuurlijke oplossing om de gevolgen van klimaatverandering in de openbare ruimte te beperken. Met onze duurzame en innovatieve groenoplossingen zorgen wij ervoor dat groen en infrastructuur wél goed samengaan en tegelijkertijd grote besparingen voor de toekomst opleveren.

Groene openbare ruimtes creëren 

GreenMax biedt een totaalpakket specifiek voor de inrichting van het plantvak en de bescherming van infrastructuur in onze omgeving. Onze groenoplossingen creëren de ideale groeiomstandigheden voor bomen in de stedelijke omgeving. Ook bieden we oplossingen om worteloverlast in de openbare ruimte te voorkomen, bijvoorbeeld bij fietspaden of trottoirs. Op deze manier zorgen we ervoor dat bomen op een gezonde wijze oud worden in de stad en creëren we een veilige leefomgeving. 

Vrijblijvend deskundig advies

Samen met u slaan wij graag de handen ineen om de leefomgeving binnen uw provincie of gemeente te verbeteren en verduurzamen. Om groene, blauwe en grijze infrastructuren met elkaar te combineren tot één passend geheel.

Hoewel onze oplossingen snel, eenvoudig en flexibel zijn toe te passen, is vakkennis essentieel om onze producten op de juiste manier te installeren. Daarom ondersteunen onze professionals u graag vrijblijvend het gehele vergroeningsproces met deskundig advies, bestekteksten, installatiehandleidingen, installatievideo’s en meer.

Door het verbinden van blauwe, groene en grijze infrastructuren creëren we samen een vitale en toekomstbestendige leefomgeving voor iedereen.

Neem contact op

Volwassen, functionele bomen zijn de meest natuurlijke oplossing om de gevolgen van klimaatverandering in de openbare ruimte te beperken.

WIST U DAT…
  • …de strategische plaatsing van bomen in stedelijke gebieden de lucht 2 tot 8°C kan afkoelen? Bomen zijn hierdoor een uitstekende oplossing voor de toenemende hitte in steden.
  • …groen en blauw de waarde van grijs laten stijgen? De economische waardestijging varieert van 4 tot 12 procent, afhankelijk van de ligging van een gebouw en het type water of groen. Via de TEEB-stadtool van het RIVM heeft u snel inzicht in de waarde van groen en water in uw stad.
  • …groen positief bijdraagt aan het welzijn van de inwoners van uw stad, gemeente of provincie? Het zogeheten ‘natuureffect’ zorgt ervoor dat mensen gezonder, blijer, socialer en productiever worden.
  • …wortelopdruk gevaarlijke situaties kan veroorzaken voor voetgangers en fietsers in het verkeer? GreenMax biedt eenvoudige en flexibele oplossingen om wortelopdruk te voorkomen. 
  • …jonge bomen de eerste 3 jaar hulp nodig hebben tijdens droge periodes? De bewateringsproducten van GreenMax zijn een effectief hulpmiddel om jonge bomen de juiste hoeveelheid water toe te dienen. Zo krijgen jonge bomen een goede start om uit te groeien tot gezonde, vitale en volwassen bomen.
Samen met GreenMax een TOEKOMSTBESTENDIGE EN KLIMAATADAPTIEVE OPENBARE RUIMTE CREËREN?
NEEM CONTACT OP