Gietranden

Geef jonge bomen een goede start met gietranden: een wateropslagcapaciteit waarmee water en voedingsstoffen direct bij de wortels terechtkomen. 

Download leaflet

Geef jonge bomen een goede start

In bebouwde gebieden leidt droge grond vaak tot groeiproblemen bij jonge bomen. Om de vitaliteitsafname bij nieuwe aanplant tegen te gaan, zijn gietranden een effectieve oplossing. Gietranden zorgen voor een geconcentreerde watertoevoer direct naar de wortelzone, wat essentieel is voor de gezonde ontwikkeling en groei van jonge bomen in de bebouwde omgeving.

Gratis ophaalservice gietranden

Na 3 jaar hebben gietranden doorgaans hun meest belangrijke taak voldaan: ze hebben de jonge boom een goede start gegeven om uit te groeien tot een volwassen, functionele boom. Hierna kunnen de gebruikte gietranden worden ingeleverd bij het plastic afval of worden hergebruikt voor nieuwe aanplant. Wanneer ze worden ingeleverd bij het plastic afval, blijkt in de praktijk helaas dat gebruikte gietranden vaak alsnog in de restcontainer belanden en verbrand worden. Dit is een enorme verspilling, omdat de gebruikte gietranden nog uitstekend te verwerken zijn als grondstof voor een nieuw product.

Om deze verspilling tegen te gaan, bieden we bij GreenMax onze klanten de duurzame en unieke mogelijkheid om gebruikte gietranden kosteloos op te laten halen door onze eigen transporteurs. De gebruikte gietranden worden gerecycled tot een nieuw product. Op deze manier hebben we van begin tot eind zicht op het recyclingproces en maken we de cirkel rond.

Meer informatie

Plaatsing van gietranden

Een gietrand is 30 cm hoog. De gietrand wordt voor een deel in de grond ingegraven (tot 10 cm). Hierdoor blijft de gietrand stabiel en houdt het water effectief vast in het gebied rondom de stamvoet. De gietrand wordt afgesloten met dubbelzijdige tape of een koppeling. Daarna wordt de gietrand vastgespijkerd of vastgeschroefd aan de boompalen.

Toepassing van gietranden

  • Bij een gietrand van 2,5 m¹ is de Ø 80 cm en heeft een wateropslagcapaciteit van: 100 liter.
  • Bij een gietrand van 3 m¹ is de Ø 95 cm en heeft een wateropslagcapaciteit van: 140 liter.
  • Bij een gietrand van 3,5 m¹ is de Ø 1,11 m en heeft een wateropslagcapaciteit van: 195 liter.

Gietranden eenvoudig vastzetten

Om gietranden vast te zetten, hebben wij verschillende koppelingen los verkrijgbaar in de volgende varianten:

Met een koppelprofiel schuift u de gietrand er gemakkelijk in, zodat de gietrand goed is afgesloten. De klikkoppeling zet u vast in de grond met een pin, waarna u de gietrand erin schuift en met twee wiggen bevestigt. Voor de edgefix-2 moet de gietrand aan de flappen van de paaltjes worden vastgeschroefd, die in de grond geplaatst worden.

Door de gietrand met koppelingen vast te zetten, ontstaat er geen waterlekkage en is gaten boren met spijkers en schroeven niet nodig. Hierdoor blijft de gietrand intact en uitstekend herbruikbaar.

Productspecificaties gietranden

Een gietrand plaatsen als een pro

Bekijk onderstaande video en leer hoe een gietrand op de juiste manier geplaatst dient te worden voor optimale effectiviteit.

Meer ontdekken over de mogelijkheden met gietranden?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor beluchting & bewatering

AIRMAX 45
BEKIJK
AIRMAX
BEKIJK
AQUAMAX
BEKIJK
LUWA
BEKIJK
AQUABAG
BEKIJK
TREEDIAPER
BEKIJK
TREEIB
BEKIJK