Droge grond binnen de stedelijke omgeving zorgt voor groeiproblemen bij jonge aanplant. Om deze afname van vitaliteit tegen te gaan worden gietranden ingezet.

De gietrand wordt voor een deel in de grond ingegraven. Hierdoor blijft de gietrand stabiel en blijft het water in het gebied rondom de stamvoet.

Gietranden - GreenMax
Gietrand
Gietranden bewatering
Water bomen
Bewatering gietranden
Gietranden
Gietrand GreenMax
Gietrand GreenMax

Plaatsing van de gietranden

Een gietrand is 30 cm hoog. De wand wordt voor een deel in de grond ingegraven (tot 10 cm). Hierdoor blijft de gietrand stabiel en blijft het water in het gebied rondom de stamvoet.

Bevestiging van de gietranden

  • Afsluiten met dubbelzijdige tape of koppeling
  • Vastspijkeren/vastschroeven aan boompalen

Toepassing

  • Bij een wand van 2,5 m¹ is de Ø 80 cm en heeft een wateropslagcapaciteit van: 100 liter.
  • Bij een wand van 3 m¹ is de Ø 95 cm en heeft een wateropslagcapaciteit van: 140 liter.
  • Bij een wand van 3,5 m¹ is de Ø 1,11 m en heeft een wateropslagcapaciteit van: 195 liter.

Gratis ophaalservice gietranden

Gietranden hebben meestal na 3 jaar hun belangrijkste taak voldaan: ze hebben de jonge boom een goede start gegeven om uit te groeien tot een volwassen, functionele boom. Hierna zou u de gebruikte gietranden kunnen inleveren bij het plastic afval of kunnen hergebruiken voor nieuwe aanplant. Wanneer u voor de eerste optie kiest, blijkt in de praktijk helaas dat gebruikte gietranden vaak alsnog in de restcontainer belanden en verbrand worden. Dit is een enorme verspilling, omdat de gebruikte gietranden nog uitstekend te verwerken zijn als grondstof voor een nieuw product.

Om deze verspilling tegen te gaan, bieden we bij GreenMax onze klanten de duurzame en unieke mogelijkheid om gebruikte gietranden kosteloos op te laten halen door onze eigen transporteurs. De gebruikte gietranden worden gerecycled tot een nieuw product. Op deze manier hebben we van begin tot eind zicht op het recyclingproces en maken we de cirkel rond.

MEER INFORMATIE

Verschillende koppelingen

Om gietranden vast te zetten hebben wij verschillende koppelingen los verkrijgbaar in de volgende varianten:

  • Koppelprofiel voor gietranden van 1 tot 2 mm dikte
  • Koppelprofiel voor gietranden van 3 mm dikte
  • Klik koppeling gietrand 1-1,5 mm
  • Klik koppeling gietrand 2-3 mm
  • Edgefix-2 – Kunststof piket van 40 cm

Bij het koppelprofiel kunt u de gietrand er eenvoudig in schuiven.

De klikkoppeling is eenvoudig met de pin in de grond te zetten waardoor de gietrand vast staat. Je schuift de gietrand in de koppeling en schuift de 2 wiggen vast, zo kan de gietrand geen kant meer op en zal er geen water ontsnappen.
Groot voordeel hierbij is dat er geen gaatjes meer in de gietrand gemaakt hoeven worden door spijkers of schroeven. De gietrand blijft hierdoor heel en kan gewoon weer hergebruikt worden.

Voor de edgefix-2 dient de gietrand vastgeschroefd te worden in de flappen van de paaltjes. De piketpalen kunnen in de grond gezet worden.

Productspecificaties gietranden

BEKIJK LEAFLET DOWNLOAD BESTEKTEKST

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.