Wortelwering en wortelgeleiding_GreenMax

WORTELWERING & WORTELGELEIDING

Wortelwering en wortelgeleiding zorgen ervoor dat boomwortels in goede banen worden geleid tijdens de groei.

Zo worden wortelschermen ingebouwd langs wegen of fietspaden om wortelopdruk te voorkomen. Door wortelwering en wortelgeleiding toe te passen in de infrastructuur ontstaat er geen worteloverlast. Afhankelijk van het type toepassing is het belangrijk om de juiste systeemkeuze tegen worteloverlast te maken: wortelgeleiding of wortelwering?

Onze oplossingen voor

WORTELWERING & WORTELGELEIDING

  • Tree Root Guiding wortelgeleiding (TRG)
  • RootBlock wortelwering
  • RootControl wortelwering
  • Machinaal inbouwen

ONZE OPLOSSINGEN VOOR

WORTELWERING & WORTELGELEIDING

ONZE OPLOSSINGEN VOOR WORTELWERING & WORTELGELEIDING

Circulair. Innovatief. Écht groen. 

TREE ROOT GUIDING (TRG)

Wortelgeleiding om wortelopdruk te voorkomen en ondergrondse nutsvoorzieningen te beschermen. Mogelijk om binnen 2 meter vanaf de boom te plaatsen.

BEKIJK

ROOTBLOCK

Wortelwering om wortelopdruk te voorkomen en ondergrondse nutsvoorzieningen te beschermen. Mogelijk om buiten 2 meter vanaf de boom te plaatsen.

BEKIJK

ROOTCONTROL

Wortelwering om wortelopdruk te voorkomen en ondergrondse nutsvoorzieningen te beschermen. Mogelijk om buiten 2 meter vanaf de boom te plaatsen.

BEKIJK

MACHINALE INBOUW

Wortelwering om wortelopdruk te voorkomen en ondergrondse nutsvoorzieningen te beschermen. Mogelijk om buiten 2 meter vanaf de boom te plaatsen.

BEKIJK

Wortelgeleiding

De door GreenMax ontwikkelde wortelgeleiding TRG (Tree Root Guiding) wordt zowel bij nieuwe aanplantingen als na het kappen van wortels (renovatie) gebruikt om worteloverlast in de bebouwde omgeving te voorkomen.

Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat de schoonheid en waarde van volwassen bomen wordt behouden. Tevens worden de reparatie- en aansprakelijkheidskosten van beschadigde wegverhardingen en het gevaar van struikelen geminimaliseerd.

Geleidingsribben voor loodrechte wortelgeleiding

Jonge boomwortels groeien in horizontale richting en stuiten op de speciaal geprofileerde scheidingswand. De geleidingsribben dirigeren de wortels loodrecht naar beneden. Aan de onderzijde gekomen kunnen de wortels horizontaal verder groeien, waardoor de boom zich goed in de grond verankert, en er geen schade aan de wegverharding ontstaat. Daarnaast kan de boom op deze manier water en voedingsstoffen beter opnemen. Zonder de geleidingsribben zouden de wortels langs de wand blijven circuleren, waardoor de boom zou verstikken (bloempoteffect) en geen stabiliteit zal krijgen. De richtlijn is dat wortelgeleiding wordt gebruikt op een afstand van minder dan 2 m¹ van de boom. Echter, dit is afhankelijk van de stamvoetdoorsnede van de volwassen boom.

Wortelwering

Wortelwering wordt gebruikt om een wortelvrije zone tot stand te brengen, bijvoorbeeld om ondergrondse nutsfaciliteiten te beschermen tegen wortelgroei. Wortelwering kan alleen gebruikt worden als de beschikbare doorwortelbare ruimte voldoende is. Als vuistregel gebruiken we dat de afstand tussen de wortelweringswand en de boom minimaal 2 m¹ moet zijn.

Wortelwering kan ook via machinale inbouw worden toegepast in de infrastructuur. Deze werkwijze is uiterst efficiënt en tijdbesparend. GreenMax werkt samen met een partner welke de machinale inbouw verzorgt.

Brochure wortelwering & wortelgeleiding_GreenMax
PRODUCTINFORMATIE

BROCHURE WORTELWERING & WORTELGELEIDING

Bekijk alle informatie voor wortelgeleiding en wortelwering in onze brochure. Hierin vindt u ook een handig schema voor de keuze tussen wortelwering of wortelgeleiding. Heeft u nog vragen of interesse in onze oplossingen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

BEKIJK BROCHURE
ADVIES OVER WORTELWERING & WORTELGELEIDING?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts.