Bodemverbetering GreenMax

BODEMVERBETERING

Het bodemleven is essentieel voor onze natuur en daarmee onze leefomgeving.

Een gezond bodemleven heeft veel te bieden, zoals voedingsstoffen voor micro-organismen, een goede bodemstructuur, een hoge opname van CO2 en een goede balans in het ecosysteem. Natuurlijke bodemverbeteraars, zoals vermicompost, regenwormen, strooisellaag en bladcompost dragen bij aan een gezonde bodem. Zo krijgen bomen en planten de kans om goed te groeien, wordt water beter opgenomen én is er meer biodiversiteit.

Onze oplossingen voor

BODEMVERBETERING

  • Vermicompost
  • Regenwormen
  • Strooisellaag
  • Bladcompost
  • Retentis

ONZE OPLOSSINGEN VOOR

BODEMVERBETERING

ONZE OPLOSSINGEN VOOR BODEM-VERBETERING

Een gezonde bodem is de basis van een gezond ecosysteem.

VERMICOMPOST

Vermicompost is een natuurlijke bodemverbeteraar, rijk aan voedingsstoffen en nuttige schimmels en micro-organismen. Deze verbeteren de bodem en stimuleren de wortelgroei van planten en bomen.

BEKIJK

REGENWORMEN

Regenwormen verbeteren de bodemstructuur door deze te beluchten en de waterdoorlatendheid te verhogen. Daarnaast zetten ze dood organisch materiaal om in vruchtbare grond.

BEKIJK

STROOISELLAAG

Strooisellaag (mulch) is een 100% natuurlijk product en samengesteld uit gecomposteerd houtfractie en blad. Het houdt de bovenlaag van de grond vochtig en beschermt tegen warmte en zonlicht.

BEKIJK

BLADCOMPOST

Bladcompost, een mix van gecomposteerd blad, verbetert de grondkwaliteit, bevordert plantengroei, vermindert uitval en geeft langzaam voedingsstoffen af aan het bodemleven.

BEKIJK

RETENTIS

Retentis® is een biologische waterbuffer en zorgt voor een efficiënte waterbenutting, waardoor planten zelfs in droge perioden van voldoende vocht worden voorzien. Dit verbetert de gezondheid en groei van planten en vermindert het waterverbruik tot wel 40%.

BEKIJK

GreenGuard

Zusterbedrijf GreenGuard is gespecialiseerd in bodemverbetering.

Bij GreenGuard geloven we dat een gezonde bodem de basis is van een gezonde planeet. Het is onze missie om natuurlijke, duurzame oplossingen te bieden, gemaakt van organische materialen die niet alleen de gezondheid van de bodem ondersteunen, maar ook de biodiversiteit bevorderen. We bieden oplossingen van de natuur, voor de natuur.

ADVIES OVER BODEMVERBETERING?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts.