Wikkeljute

De biologisch afbreekbare wikkeljute biedt een natuurlijke en duurzame bescherming voor de boomstam tegen schade door zonnebrand, vorst of werkzaamheden.

Download leaflet

Bastschade voorkomen

Om bastschade te voorkomen, is het belangrijk om actie te ondernemen wanneer een boom tekenen van verbranding door de zon vertoont. Dit duidt namelijk op schade die is veroorzaakt door intense zonnestraling, hoge omgevingstemperaturen of droogtestress.

Natuurlijke koeling van de boom

Bij zonnebrand verliest een boom zijn natuurlijke capaciteit om zichzelf te koelen. In deze situatie kan de basttemperatuur boven de 40ºC uitkomen en ontstaat er weefselnecrose. Dit resulteert in droge baststroken aan de zonzijde van de stam, die uiteindelijk kunnen openbarsten met als gevolg in bastscheuren en blootliggend spinthout.

Beuken en lindebomen

Vooral beuken en lindebomen kunnen verbrandingsverschijnselen vertonen wanneer ze plotseling zon op de stam krijgen. Dit kan zijn na het verplanten of bij intensieve kroonsnoei. Door het omwikkelen van de stam met wikkeljute wordt zonnebrand voorkomen. 

Veranderende lichtintensiteit

Wikkeljute kan ook worden gebruikt voor bomen die te maken krijgen met een veranderde lichtintensiteit, bijvoorbeeld door het kappen van omliggende bomen of het slopen van een nabijgelegen gebouw. Doordat jute langzaam afbreekt, krijgt de bast voldoende tijd om zich aan te passen aan de nieuwe lichtomstandigheden.

Productspecificaties Wikkeljute

Meer ontdekken over de mogelijkheden met Wikkeljute?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor stambescherming

TREEPROTECT
BEKIJK
BITEPROTECT
BEKIJK
KOKOSSTAMBESCHERMER
BEKIJK
BAMBOE STAMBESCHERMER
BEKIJK
ARBOTAPE
BEKIJK