BiteProtect

Stambescherming BiteProtect biedt een effectieve oplossing tegen wildvraat bij jonge bomen door een extra beschermende laag te bieden die voorkomt dat de schors wordt weggevreten. Dit is essentieel in de eerste kwetsbare levensjaren van de boom.

Download leaflet

Wildvraat bij jonge bomen

Wildvraat is het verschijnsel waarbij wilde dieren schade aanrichten aan onder andere de stam van een boom door zich hiermee te voeden. Zowel klein wild (konijnen, muizen en ratten) als groot wild (schapen, geiten, pony’s, paarden en herten) kunnen flinke schade toedienen aan de stam door hieraan te knagen of met hoorns of een gewei tegen de bast te wrijven. Wanneer een boom is beschadigd door wildvraat, is deze kwetsbaarder voor ziektes en plagen. Daarnaast kan er gedeeltelijke of volledige ringbast ontstaan, waardoor de voedings- en waterstroom tussen de wortels en de bladeren van de boom wordt onderbroken. Dit leidt ertoe dat de boom verzwakt en uiteindelijk zelfs kan afsterven.

Extra beschermlaag rondom de boom

Om bomen tegen wildvraat te beschermen, wordt de circulaire en in hoogte aanpasbare stambeschermer BiteProtect toegepast. Deze stambeschermer biedt een extra beschermlaag rondom de boom, zodat klein en groot wild geen toegang hebben tot de bast. Doordat de boomstam niet wordt afgesloten, krijgt de stam altijd voldoende lucht en licht. Hierdoor wordt het rotten van de boomschors voorkomen.

Circulaire stambeschemer

BiteProtect is gemaakt van gerecycled polyethyleen (PE) en volledig recyclebaar. Wanneer de jonge boom zich voldoende heeft ontwikkeld, kunnen de stambeschermers worden verwijderd en opnieuw worden toegepast bij jonge bomen.

BiteProtect voor golfbanen

BiteProtect is niet alleen een effectieve stambeschermer om wildvraat te voorkomen of tegengaan, maar ook toepasbaar op golfbanen. Daar wordt BiteProtect ingezet om bomen te beschermen tegen de impact van golfballen. Wanneer golfballen met hoge snelheid tegen een boomstam slaan, kan dit leiden tot beschadigingen die de boom verzwakken.

Eigenschappen van BiteProtect

  • BiteProtect is verkrijgbaar in een hoogte van 100 of 150 cm
  • Andere hoogtes voor de BiteProtect zijn op aanvraag leverbaar
  • De maaswijdte van de BiteProtect is +/- 30 x 30 mm

Uitverkoop restrollen BiteProtect

In verband met onze eigen productie komt het wel eens voor dat we restrollen van BiteProtect over hebben. Dit zijn rollen van dezelfde hoge kwaliteit als die van de standaard BiteProtect. De restrollen zijn in verschillende hoogtes leverbaar op rollen van 50 meter tegen een scherpe prijs van €2,50/m². Alle restrollen zijn zwart. 

ga naar uitverkoop

Productspecificaties BiteProtect

Meer ontdekken over de mogelijkheden met BiteProtect?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor stambescherming

TREEPROTECT
BEKIJK
KOKOSSTAMBESCHERMER
BEKIJK
WIKKELJUTE
BEKIJK
BAMBOE STAMBESCHERMER
BEKIJK
ARBOTAPE
BEKIJK
ARBOFLEX
BEKIJK