TreeProtect

Tijdens het maaiseizoen lopen jonge bomen risico op groeiproblemen door maaischade. Daarnaast kunnen knaagdieren zorgen voor beschadiging aan de stam. De TreeProtect stambeschermer is een betaalbare, effectieve en betrouwbare oplossing om kwetsbare stammen te beschermen.

Download leaflet

FDA-gecertificeerde stambeschermer

De TreeProtect boomstambeschermer, beschikbaar in de natuurlijke kleuren bruin, groen en zwart, biedt een kosteneffectieve en betrouwbare bescherming voor bomen tegen maaischade en knaagdieren. TreeProtect is vervaardigd uit hoogwaardig, FDA-gecertificeerd kunststof (Voedsel- en Milieucertificaat), wat inhoudt dat het materiaal niet schadelijk is voor mens, dier én de boom. Daarnaast is TreeProtect bestand tegen uv-straling, waardoor het zijn vorm behoudt bij blootstelling aan zonlicht.

Eenvoudig aan elkaar te koppelen

TreeProtect, met een afmeting van 21 cm hoog en 36 cm breed, is eenvoudig te installeren en standaard geschikt voor het beschermen van boomstammen tot een diameter van 11 cm, waarbij voor grotere bomen meerdere beschermers eenvoudig aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het is belangrijk om de beschermer jaarlijks losser te zetten om ingroeien te voorkomen.

Optimale beluchtingsopeningen

De TreeProtect stambeschermer is voorzien van beluchtingsopeningen die essentieel zijn voor de gezondheid van de boom. Deze gaten zorgen voor voldoende lucht en licht voor de stam, terwijl ze tegelijkertijd bescherming bieden tegen insectenaantasting en het voorkomen van schorsrot. Deze combinatie van ventilatie en bescherming helpt bij het bevorderen van een gezonde groei en het behoud van de boom.

TreeProtect Biobased

De TreeProtect stambeschermer is ook beschikbaar in biobased kunststof op basis van het restafval van suikerriet, ook wel ‘groen polyethyleen’. Groen polyethyleen is mengbaar met standaard polyethyleen, waardoor TreeProtect Biobased zelfs volledig gerecycled kan worden in hetzelfde proces als de standaard TreeProtect. Het basismateriaal kan hierdoor nog veelvuldig hergebruikt worden. TreeProtect Biobased bezit dezelfde kenmerken van de standaard TreeProtect, met als enige verschil het materiaal.

Productspecificaties TreeProtect

Meer ontdekken over de mogelijkheden met TreeProtect?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor stambescherming

BITEPROTECT
BEKIJK
KOKOSSTAMBESCHERMER
BEKIJK
WIKKELJUTE
BEKIJK
BAMBOE STAMBESCHERMER
BEKIJK
ARBOTAPE
BEKIJK
ARBOFLEX
BEKIJK