ArboFlex

ArboFlex is een stambeschermingspasta die speciaal ontwikkeld is om thermische (abiotische) schorsschade veroorzaakt door zonnebrand of vorst te voorkomen of te verminderen. De Duitse richtlijn ZTV Baumpflege-2017 schrijft voor dat stambescherming minimaal 5 jaar intact moet blijven om optimale bescherming van de schors te verkrijgen*. ArboFlex voldoet hieraan en biedt deze bescherming.

Download leaflet

Toepassing bij jonge bomen/fruitteelt

Vooral bij het planten van jonge bomen verdwijnt plotseling de bescherming die ze in de kwekerij hadden door wederzijdse beschaduwing. Hierdoor worden ze direct aan zonlicht blootgesteld. Tijdens het snoeien komen stammen en takken vaak bloot te liggen, waardoor de voorheen beschaduwde schors risico loopt op thermische schade. Het is belangrijk om alle bomen die van nature een dunne schors hebben, zoals Fagus, Carpinus en Tilia, te beschermen tegen zonnebrand. Leibomen lopen hierbij bijzonder veel risico. Om het risico op thermische schade weg te nemen, dient de zongevoelige schors tenminste 5 jaar tegen de zomer- en winterzon te worden beschermd. Voor abrikoos en pruim is een nog langere beschermingsperiode nodig om pseudomonas-infecties te voorkomen.

Toepassing bij oude bomen

Door schade van extreme weersomstandigheden of verkeersveiligheidsmaatregelen worden – voorheen beschaduwde – stammen of boomkruinen plotseling blootgesteld aan het risico op zonnebrand. In dat geval is onmiddellijke bescherming van de kwetsbare schors cruciaal voor het behouden van de vitaliteit van de boom.

Voorstrijkmiddel LX60

Voorstrijkmiddel LX60 wordt als grondlaag met een kwast aangebracht op het oppervlak van de schors. Het dient als een hechtbrug voor ArboFlex. LX60 is geel gekleurd om de gebruiker visueel aan te geven welk deel van de stam reeds met
voorstrijkmiddel geprepareerd is.

Productspecificaties ArboFlex

Meer ontdekken over de mogelijkheden met ArboFlex?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor stambescherming

TREEPROTECT
BEKIJK
BITEPROTECT
BEKIJK
KOKOSSTAMBESCHERMER
BEKIJK
WIKKELJUTE
BEKIJK
BAMBOE STAMBESCHERMER
BEKIJK
ARBOTAPE
BEKIJK