Bamboe stambeschermer

Het gebruik van natuurlijke bamboe stambeschermers biedt een effectieve oplossing voor het beschermen van bomen tegen zonnebrandschade, terwijl er tegelijkertijd een optimale luchtcirculatie plaatsvindt.

Download leaflet

Bescherm bomen tegen zonnebrand

De toepassing van bamboe stambeschermers vormt een doeltreffende methode om bomen, vooral jonge aanplantingen, te beschermen tegen schade door zonnebrand. Deze schade, vaak veroorzaakt door een combinatie van droogtestress en UV-straling, kan ernstig zijn voor bomen met een dunne bast. Het afsterven van bastweefsel door verbranding is niet altijd direct zichtbaar, waardoor preventieve maatregelen cruciaal zijn.

Optimale luchtcirculatie

De bamboe stambeschermer heeft als belangrijkste functie het creëren van schaduw, wat helpt om zonnebrandschade te voorkomen. Een bijkomend voordeel van dit natuurlijke materiaal is dat het luchtcirculatie toelaat, waardoor warmte effectief kan worden afgevoerd. Dit is vooral belangrijk bij de aanplant van jonge bomen, waar blootstelling aan zon en hoge temperaturen kan leiden tot bastschade.

Meerdere jaren effectief

De bamboe stambeschermers kunnen het beste ruim om de stam geplaatst, zodat zowel schaduw als luchtcirculatie optimaal benut worden. Dit eenvoudige en tijdsefficiënte middel kan meerdere jaren effectief zijn in het beschermen van bomen tegen overmatige blootstelling aan zonlicht.

Productspecificaties Bamboe Stambeschermer

Meer ontdekken over de mogelijkheden met Bamboe Stambescherming?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor stambescherming

TREEPROTECT
BEKIJK
BITEPROTECT
BEKIJK
KOKOSSTAMBESCHERMER
BEKIJK
WIKKELJUTE
BEKIJK
ARBOTAPE
BEKIJK