Straat- en laanbomen zijn bepalend voor een mooi straatbeeld. Helaas ondervinden deze bomen ook de negatieve gevolgen van hun standplaats. Ze worden blootgesteld aan verontreinigingen en strooizout. En daarnaast worden ze vooral bedreigd door aanrijdschade.

De ArboTape biologisch afbreekbare wondverzorgingsfolie is een effectieve en bewezen middel om boomwonden sneller te genezen. Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat ArboTape een positief effect heeft op het herstelproces van de wond.

ArboTape GreenMax
ArboTape Wondfolie GreenMax
Boomwond verzorgen ArboTape GreenMax
Wondfolie ArboTape GreenMax
Boomwond verzorgingsfolie GreenMax
ArboTape - GreenMax

In de afgelopen 10 jaar is in de boomverzorging vaak ondoorzichtig zwarte folie gebruikt voor de behandeling van verse wonden. Deze producten waren echter niet biologisch afbreekbaar en moesten hierdoor altijd nog verwijderd worden.

100% biologisch afbreekbaar

De ArboTape Wondgenezing bestaat uit composteerbare stoffen en is hierdoor ook 100% biologisch afbreekbaar. ArboTape is in het ‘Hamburger Institut für Baumpflege’ uitvoerig onderzocht en de onderzoekers bevelen het product aan voor een snelle herstel van een boomwond.

Boomwonden herstellen met ArboTape

Op de, door aanrijding veroorzaakte wonden, bevinden zich nog steeds levende cellen. Als deze cellen tegen invloeden van buitenaf beschermd worden kan er zich snel weer nieuw weefsel vormen. Hoe snel dit proces in gang wordt gezet is afhankelijk van de snelheid waarmee een folie is aangebracht en de boomsoort.

Herstelproces en genezing van bomen

In een onafhankelijk onderzoek van het ‘Institut für Baumpflege’ waren er verschillende bomen, van esdoorn tot essen, onderzocht. In dit onderzoek hebben de onderzoekers op enkele bomen wonden gemaakt en hebben deze vervolgens afgedekt met wondbeschermingsfolies. Na 4 en 10 maanden werd er een controle uitgevoerd op het genezingsproces. Het onderzoek toonde het positief effect van een folie voor een snellere wondherstel. Ook kwam duidelijk naar voren dat de ArboTape wondbeschermingsfolie beter presteert dan de conventionele niet-afbreekbare folies.

ArboTape dient binnen enkele dagen aangebracht te worden

De overgebleven levende cellen zijn na de aanrijding extreem gevoelig tegen externe invloeden. Daarom moet een verse wond zo snel mogelijk met de GreenMax ArboTape worden afgesloten. Geadviseerd wordt om de folie binnen enkele dagen aan te brengen omdat anders de resterende cellen afsterven, of op zijn minst, ernstig beschadigd raken.

Eigenschappen

  • ArboTape Rollengte: 50 meter
  • Bio Tape Rollengte: 50 meter
  • Levensduur: na ca. 10-12 maanden begint de folie te scheuren

Toepassing ArboTape

Volg de volgende stappen voor het aanbrengen van de wondbeschermingsfolie:

  1. Haal zichtbaar puin van het wondoppervlak.
  2. Maak de wond vervolgens nat met water middels een bloemenspuit.
  3. Wikkel de ArboTape 1-2 keer om de boom om de wond ‘dicht’ te maken en af te sluiten voor externe invloeden. Door het afsluiten met folie kan de wond niet meer uitdrogen.
  4. Maak de ArboTape vast met BioTape plakband.

Productspecificaties ArboTape

BEKIJK LEAFLET
Extra downloads:

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.