ArboTape

Straat- en laanbomen lijden vaak onder negatieve invloeden zoals verontreiniging, strooizout en aanrijdschade.Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat de biologisch afbreekbare ArboTape wondverzorgingsfolie het genezingsproces van boomwonden effectief versnelt.

Download leaflet

Volledig biologisch afbreekbaar

In de afgelopen decennia is in de boomverzorging vaak ondoorzichtig zwarte folie toegepast voor de behandeling van verse wonden. Deze producten waren echter niet biologisch afbreekbaar en moesten hierdoor naderhand nog verwijderd worden. ArboTape bestaat uit composteerbare stoffen en is hierdoor 100% biologisch afbreekbaar. Wondverzorgingsfolie ArboTape is in het Hamburger Institut für Baumpflege uitvoerig onderzocht en de onderzoekers bevelen deze oplossing aan voor een snelle herstel van boomwonden.

Nieuw weefsel vormen

Op de, door aanrijding veroorzaakte wonden, bevinden zich nog steeds levende cellen. Wanneer deze cellen tegen invloeden van buitenaf beschermd worden, kan er zich snel weer nieuw weefsel vormen. Hoe snel dit proces in gang wordt gezet, is afhankelijk van de snelheid waarmee een folie is aangebracht en de boomsoort.

Pas ArboTape zo snel mogelijk toe

De overgebleven levende cellen zijn na de aanrijding extreem gevoelig tegen externe invloeden. Daarom moet een verse wond zo snel mogelijk met ArboTape worden afgesloten. Het is aan te raden de folie binnen enkele dagen te bevestigen, omdat anders de overgebleven cellen kunnen afsterven of op zijn minst ernstige schade oplopen.

Onafhankelijk onderzocht

In een onafhankelijk onderzoek van het Institut für Baumpflege waren er verschillende bomen onderzocht, van esdoorns tot essen. In dit onderzoek hebben de onderzoekers op enkele bomen wonden gemaakt en hebben deze vervolgens afgedekt met wondbeschermingsfolies. Na 4 en 10 maanden werd er een controle uitgevoerd op het genezingsproces. Het onderzoek toonde het positief effect van een folie voor een snellere wondherstel. Ook kwam duidelijk naar voren dat de ArboTape wondbeschermingsfolie beter presteert dan de conventionele niet-afbreekbare folies.

Toepassing ArboTape

Volg de volgende stappen voor het aanbrengen van de wondbeschermingsfolie:

  1. Verwijder zichtbaar puin van het wondoppervlak.
  2. Maak de boomwond nat met water met een bloemenspuit.  
  3. Wikkel de ArboTape folie 1 tot 2 keer rondom de boomwond. Zo wordt de boomwond afgesloten voor externe invloeden en wordt voorkomen dat de wond uitdroogt.
  4. Maak de ArboTape folie vast met BioTape plakband.
  5. Na ca. 10-12 maanden begint de folie te scheuren.

Productspecificaties ArboTape

Meer ontdekken over de mogelijkheden met ArboTape?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor stambescherming

TREEPROTECT
BEKIJK
BITEPROTECT
BEKIJK
KOKOSSTAMBESCHERMER
BEKIJK
WIKKELJUTE
BEKIJK
BAMBOE STAMBESCHERMER
BEKIJK