Tree Root Guide (TRG)

Het Tree Root Guide (TRG) wortelgeleidingssysteem is ontworpen om de opdruk van bestrating te voorkomen en kabels en leidingen te beschermen. De speciale wanden met geleidingsribben leiden de boomwortels recht naar beneden en zorgen ervoor dat ze onder het paneel horizontaal verder groeien. Zo blijft de boom stabiel en de bestrating intact.  

Download leaflet

TRG voor wortelgeleiding

Wortelgeleiding betekent letterlijk dat de wortels in een bepaalde richting worden geleid. Net als bij wortelwering, stuiten de wortels bij wortelgeleiding op een barrière – in dit geval een TRG-wortelgeleidingspaneel. Onze TRG-panelen zijn voorzien van geleidingsribben die haaks op het paneel zijn geplaatst. Deze ribben zorgen ervoor dat de wortels naar beneden worden geleid zodra ze tegen het paneel stuiten. Zonder deze ribben zouden de wortels langs de wand blijven circuleren, waardoor de boom zou verstikken en geen stabiliteit zou kunnen krijgen. Wanneer de wortels eenmaal aan de onderkant van het paneel zijn beland, groeien ze in een horizontale richting weer verder. 

TRG biedt bomen stabiliteit

Een conventioneel wortelweringssysteem laat geen wortelgeleiding tot stand komen en biedt daardoor geen stabiliteit. Daarnaast kan een conventioneel weringssysteem alleen gebruikt worden vanaf 2 meter van de boom. Als een wortelscherm binnen 2 meter van een boom geplaatst moet worden, is het noodzakelijk om wortelgeleidingspanelen te gebruiken om de stabiliteit van de boom te garanderen.

TRG voor nieuwe én bestaande bomen

Tree Root Guide wortelgeleiding wordt zowel bij nieuwe aanplant als na het kappen van wortels (renovatie) toegepast om de schoonheid en waarde van volwassen bomen te behouden. Tevens worden de reparatie- en aansprakelijkheidskosten van beschadigde wegverhardingen en het gevaar van struikelen geminimaliseerd.

Wortelovergroei voorkomen

TRG-panelen hebben een dikte van 2 mm, geleidingsribben, wortelankers én een dubbele bovenrand. Deze dubbele bovenrand is ter voorkoming van wortelovergroei. Het paneel steekt altijd iets boven het maaiveld uit, zodat wortels niet over het paneel kunnen groeien. Door de stevige dubbele rand is een visueel strakke en nette installatie mogelijk. Deze rand zorgt bij betreding van de schermen ervoor dat de rand niet beschadigt, breekt of snijdt. Een gebroken scherm biedt namelijk direct ontsnappingsmogelijkheden voor de wortels, waardoor de functionaliteit van het scherm minder wordt.

Toepassing van TRG

Bescherm de omliggende verharding aan alle 4 de kanten van de boom met de TRG-wortelgeleidingspanelen. Benut de volledige beschikbare ruimte binnen de boomspiegel optimaal voor maximale onverdichte grond, voldoende groeiruimte voor de boom en effectieve wortelgeleiding. Zorg voor genoeg ruimte rond de stamvoet van de boom en houdt rekening met de toekomstige volwassen grootte. 

TRG Schuifpaneel

TRG Schuifpanelen zijn, zoals de naam al zegt, uitschuifbare panelen. Deze panelen zijn geschikt voor ieder formaat plantgat en ideaal voor bomen die geheel door verharding omgeven worden, zoals op pleinen en trottoirs. TRG Schuifpanelen vormen een mooie hoek van 90 graden en hebben een stevige dubbele rand die bestand is tegen betreding. Het TRG Schuifpaneel is in twee types beschikbaar: TRG45 Schuifpaneel en TRG 60 Schuifpaneel.

Productspecificaties Tree Root Guide (TRG)

TRG-wortelgeleidingspanelen plaatsen

Bekijk onderstaande video en leer hoe wortelgeleidingspanelen op de juiste manier geplaatst worden.

TRG Schuifpaneel

Bekijk onderstaande video en leer meer over de toepassing van een TRG Schuifpaneel. 

Meer ontdekken over de mogelijkheden met TRG wortelgeleiding?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor wortelwering & wortelgeleiding

ROOTBLOCK
BEKIJK
ROOTCONTROL
BEKIJK
MACHINAAL INBOUWEN
BEKIJK