Het Tree Root Guide (TRG) geleidingssysteem is ontworpen om de opdruk van bestrating te voorkomen. De speciale wanden met geleidingsribben leiden boomwortels dieper in de grond. Een conventioneel wortelweringssysteem zorgt niet voor wortelgeleiding en biedt daardoor geen stabiliteit. Een conventioneel weringssysteem kan alleen gebruikt worden vanaf 2 meter van de boom, alles wat binnen deze afstand gebruikt moet worden dient met een geleidingssysteem te gebeuren dat wel stabiliteit biedt.

Bescherm bomen & wegverharding tegelijkertijd

De GreenMax wortelgeleiding TRG – Tree Root Guide wordt zowel bij nieuwe aanplantingen als na het kappen van wortels gebruikt (renovatie) om de schoonheid en waarde van volwassen bomen te behouden. Tevens worden de reparatie en aansprakelijkheidskosten van beschadigde wegverhardingen en het gevaar van struikelen geminimaliseerd.

Tree Root Guide wortelgeleiding
Wortelgeleiding TRG
Schuifpaneel wortelgeleiding TRG

De werking van Tree Root Guide

Jonge boomwortels groeien in horizontale richting en stuiten op de speciaal geprofileerde scheidingswand. De geleidingsribben dirigeren de wortels loodrecht naar beneden (zonder deze ribben zouden de wortels langs de wand blijven circuleren, waardoor de boom zou verstikken en geen stabiliteit zou kunnen krijgen).

Aan de onderzijde gekomen kunnen de wortels horizontaal verder groeien waardoor de boom zich goed in de grond verankert en er geen schade aan de wegverharding ontstaat. Het is belangrijk om onze installatieadviezen in acht te nemen voor het bewerkstelligen van de horizontale groei.

Tree Root Guide schuifpaneel

Het TRG schuifpaneel is toepasbaar voor ieder formaat plantgat. Het voordeel van dit paneel is dat er meteen een mooie 90˚ hoek gecreëerd kan worden.

Bomen planten in een stad

Een ideaal hulpmiddel voor bomen in de stad, ter voorkoming van wortelopdruk. De wortels van de boom worden (net) iets dieper de grond ingestuurd waardoor wortelopdruk sterk wordt gereduceerd. De panelen zijn 2 mm dik, hebben uiteraard geleidingsribben en wortelankers maar daarnaast ook een dubbele bovenrand. Deze dubbele bovenrand is ter voorkoming van wortel overgroei.

Sterke panelen voor kwaliteit

Het paneel steekt altijd iets boven het maaiveld uit, zodat wortels niet over het paneel kunnen groeien. Door de stevige dubbele rand is een visueel strakke en nette installatie mogelijk. Deze rand zorgt bij betreding van de schermen ervoor dat de rand niet beschadigt, breekt of snijdt. Een gebroken scherm biedt direct ontsnappingsmogelijkheden voor de wortels, waardoor de functionaliteit van het scherm minder wordt.

Toepassing van de Tree Root Guide panelen rondom het plantgat:

Bescherm de omliggende verharding aan alle 4 de kanten van de boom met wortelgeleidingspanelen. Gebruik de maximaal beschikbare ruimte binnen de boomspiegel om te zorgen voor maximale onverdichte grond, groeiruimte voor de boom en een goede wortelgeleiding. Neem voldoende ruimte (in toekomstige volwassen grootte) voor de stamvoet van de boom.

Dit paneel is in 2 uitvoeringen beschikbaar: Type TRG45 schuifpaneel en TRG 60 schuifpaneel.

Productspecificaties TRG schuifpaneel

BEKIJK LEAFLET DOWNLOAD BESTEKTEKST TRG SCHUIFPANEEL

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.