RootBlock is met zijn 1 of 2 mm dikte een weringswand van het zwaardere type in ons assortiment (andere diktes mogelijk op aanvraag). RootBlock is voor ieder type wortel en bodem geschikt en is bij vele gemeentes al jaren een vast onderdeel in de strijd tegen ongecontroleerde wortelgroei.

RootBlock is goedkoop in aanschaf en heeft een zeer hoge kwaliteit en levensduur, 50 jaar gegarandeerd, waardoor men de wand ook kan hergebruiken.

Belangrijke informatie over weringswanden:

Weringswanden beschermen de infrastructuur tegen worteloverlast. Daarbij beschermt de weringswand ook de wortels tegen wortelkap die nodig is zonder gebruik van de wand.

De minimale afstand van een boom tot een weringswand is 2 m¹ (afhankelijk van het type boom, vraag ons om toelichting) Dit i.v.m. het feit dat weringswanden alleen wortels tegenhouden, niet geleiden. Weringswanden worden in de meeste gevallen alleen lineair toegepast, niet rondom een boom, of de afstand tot de boom moet dermate groot zijn, dat de stabiliteit gewaarborgd is.

RootBlock GreenMax
RootBlock inbouwen - GreenMax
RootBlock Biobased - GreenMax

RootBlock Biobased

Het RootBlock wortelscherm uit HDPE (hogedichtheidpolyetheen) is nu ook leverbaar op basis van biobased plastic.

Duurzaam biobased plastic

Biobased Plastic wordt geproduceerd op basis van het restafval van suikerriet en wordt ook wel groene polyethyleen genoemd. Door het gebruik van het restafval van suikerriet ontstaat er een nieuw en duurzaam alternatief voor het standaard polyethyleen.

Recyclebaar materiaal voor veelvuldig gebruik

Groene polyethyleen is mengbaar met standaard polyethyleen. Hierdoor kunnen wortelschermen op basis van suikerriet zelfs gerecycled worden in hetzelfde proces als de huidige PE wortelschermen en gietranden. Het basismateriaal kan hierdoor nog veelvuldig hergebruikt worden.

I am Green Logo

Het Biobased wortelscherm heeft het I Am Green Logo. Dit logo mag alleen worden gebruikt bij producten die restafval van suikerriet als basis hebben. Het gebruik van groene polyethyleen draagt daarnaast bij om broeikasgassen te verminderen. Hiermee hopen wij bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame ‘Biobased’ groene stad.

Productspecificaties RootBlock Biobased

BEKIJK LEAFLET

Circulaire RootBlock

Sinds enkele jaren wordt er in Nederland ook huisafval gescheiden. Bij veel gemeenten worden plastic verpakkingen gratis opgehaald in doorzichtige zakken of speciale bakken, ook wel PMD zakken/bakken genoemd. Het overige afval, wat in de grijze bak gaat, wordt ook al zoveel mogelijk gescheiden. Alleen wat echt niet meer bruikbaar is eindigt in de verbrandingsoven van de afvalenergiecentrales.

PMD Afval als basis voor Circulaire RootBlock

Van het ingezamelde plastic in de PMD zakken kunnen, door een beter procedé, nu ook betere nieuwe producten geproduceerd worden. Dit was voorheen nog niet altijd het geval. Onze nieuwste RootBlock, de circulaire RootBlock is volledig geproduceerd uit alleen huisafval, wat we dus inzamelen in de PMD zakken. Natuurlijk kan ook deze RootBlock na verloop van tijd bij het plastic-afval worden ingeleverd, gerecycled en weer worden gebruikt voor her-productie.

Alle verschillende gerecyclede producten en kleuren zorgen ervoor dat de grondstof een grijze kleur krijgt. Het is gewoon de originele kleur van het materiaal zoals het wordt aangeleverd, zonder kleurcorrecties, waardoor de kleur soms kan afwijken.

Productspecificaties circulaire RootBlock

BEKIJK LEAFLET DOWNLOAD BESTEKTEKST

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.