Boombakken

Boombakken vormen een elegante oplossing voor het vergroenen van openbare ruimtes. De natuurlijke materialen van boombakken dragen bij aan het creëren van een karaktervolle en groene omgeving.

Download leaflet

Duurzame en verplaatsbare boombakken

De Green2Move boombakken, bekend om hun mobiliteit, zijn ideaal voor het flexibel inrichten van commerciële en openbare ruimtes. Ze zijn eenvoudig verplaatsbaar voor evenementen of onderhoud. Deze duurzame boombakken, vervaardigd uit materialen zoals cortenstaal, polyester of staal, zijn bestand tegen rot en bederf en hebben een zeer lange levensduur. Bovendien zijn ze aanpasbaar en kunnen ze op maat gemaakt worden voor verschillende boomsoorten en -maten. Green2Move boombakken zijn een uitstekende keuze voor wie duurzaamheid, flexibiliteit en maatwerk in groenvoorziening hoog in het vaandel heeft staan. Volledig afgestemd op de specifieke eisen van de ruimte.

Boombak polyester

Hoogwaardige plantenbakken van gewapend polyester zijn duurzaam ontworpen met doorgelegde bewapening in de hoeken om uitscheuren te voorkomen. Polyester boombakken zijn door en door gekleurd en hebben een dubbel omgezette bovenrand voor een stijlvolle uitstraling. Minimaal twee keer per jaar vereist dit type boombak een zorgvuldige reiniging met neutrale middelen (pH 6-8). Schurende materialen, zoals staalwol of schuurpapier, en het gebruik van hogedrukinstallaties is sterk afgeraden, omdat deze middelen krassen of schade veroorzaken. Polyester boombakken worden niet standaard voorzien van gaten in de bodem. 
 
Kleuren:
  • Standaard kleur: RAL 7021
  • Ook verkrijgbaar in de volgende RAL-kleuren (tegen een kleine meerprijs): 7006 | 7016 | 7035 | 9005 | 9010 | 9016

Boombak Aluminium

Aluminium boombakken kenmerken zich door een dubbel omgezette bovenrand, wat zorgt voor een tijdloze en stoere uitstraling, en zijn standaard voorzien van 15 mm hoge pootjes. Deze bakken ondergaan een poedercoatingproces, bestaande uit een grondlaag en een krasvaste kleurlaag, terwijl de binnenkant behandeld wordt met een speciale primer. Aluminium boombakken zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren en maatwerk. Minimaal twee keer per jaar vereisen ze een zorgvuldige reiniging met neutrale (pH 6-8), niet-krassende middelen, waarbij het gebruik van schurende materialen en hogedrukinstallaties wordt afgeraden. Bij lichte vervuiling van het gepoedercoate oppervlak wordt aangeraden om dezelfde reinigingsmiddelen te gebruiken als voor glas, met een grondige naspoeling met water.

Boombak Cortenstaal

Cortenstaal, een stevig en weersbestendig materiaal, ontwikkelt een unieke beschermende roestlaag bij blootstelling aan de buitenlucht, waardoor het effectief tegen verdere corrosie beschermd wordt. Cortenstalen boombakken hebben een warme en natuurlijke uitstraling in de buitenruimte. De cortenstalen boombakken zijn standaard 2 mm dik met een stijlvolle dubbel omgezette bovenrand.

Cortenstalen boombakken zijn aanpasbaar in bijna elke afmeting en dikte, met de optie voor poten van 90 mm hoogte. Deze bakken worden ongeroest geleverd en ontwikkelen binnen 2-4 maanden een stabiele roestlaag, waarbij tijdelijk roestwater vrijkomt. Goede drainage is essentieel om waterophoping te voorkomen, waarbij Hydrokorrel niet aanbevolen wordt vanwege het vasthouden van water. Overlooppijpjes zijn ook niet geschikt voor deze bakken. Voor een optimale plaatsing worden de bakken standaard voorzien van 15 mm hoge voetjes om ze van de grond te houden.

Boombak Hardhout

Houten boombakken, vervaardigd uit FSC-gecertificeerd tropisch hardhout met duurzaamheidklasse 1, garanderen duurzaamheid en een warme uitstraling. Vanwege de hoge duurzaamheidsklasse hebben de houten boombakken geen behandeling nodig. Er wordt gebruik gemaakt van RVS-bevestigingsmateriaal en de binnenzijde wordt bekleed met anti-worteldoek. Bij enkele modellen is maatwerk mogelijk.

Boombak Gerecycled Kunststof

Boom- en plantenbakken van gerecycled kunststof, verkrijgbaar in diverse kleuren zoals grijs, zwart, bruin, taupe en beige, bieden een duurzame en weerbestendige oplossing voor openbare vergroening. Deze boombakken zijn vervaardigd uit 100% gerecycled kunststof. Ze zijn niet alleen onderhouds- en rotvrij, maar ook bestand tegen graffiti en vandalisme. Het massieve, door-en-door gekleurde materiaal zorgt voor een karaktervolle uitstraling. Bovendien zijn deze boombakken na hun zeer lange levensduur volledig recyclebaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn. Vrijwel alle afmetingen zijn mogelijk.

Boombak EPS/Polyurea

EPS/Polyurea boombakken zijn vervaardigd uit EPS, een veelzijdige en veilige kunststof die bekend staat om zijn duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en brandvertragende eigenschappen. Het materiaal is lichtgewicht, volledig recyclebaar en biedt een hoge isolatiewaarde en vochtbestendigheid, waardoor het ideaal is voor diverse toepassingen in de bouw- en tuinbouwsector. De boombakken zijn afgewerkt met een Polyurea-coating, die langdurige bescherming biedt tegen weers- en omgevingsinvloeden, dankzij zijn sterke, taai-elastische, slagvaste, slijtvaste eigenschappen, naadloze applicatie, temperatuurschokbestendigheid, vloeistofdichtheid, dampdoorlatendheid, en scheuroverbruggende kwaliteiten, aanpasbaar met een topcoating naar keuze.

De EPS/Polyurea boombakken bieden eindeloze vormmogelijkheden dankzij geavanceerde technieken zoals handmatige vormgeving, contoursnijden en 5-assig simultaan frezen, waarmee zelfs complexe 3D-vormen en grote designproducten tot 10×3,6×3 meter gerealiseerd kunnen worden. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om boombakken in unieke vormen zoals golfballen of bloempotten te creëren, inclusief gepersonaliseerde ontwerpen met opschriften of gemeentelogo’s.

Productspecificaties Boombakken

Meer ontdekken over de mogelijkheden met Boombakken?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor exterieurinrichting

KANTOPSLUITING
BEKIJK
BOOMROOSTERS
BEKIJK
BOOMSPIEGELS
BEKIJK
BOOMBEUGELS
BEKIJK
OPSLUITBANDEN
BEKIJK
MAATWERK
BEKIJK