Zware regenval komt steeds vaker voor, dan zien we voornamelijk een toename in piekbuien. Sinds de jaren 50 is het aantal dagen met zware regenval in Nederland zelfs verdubbeld. Dit is een gevolg van de klimaatverandering. Doordat we te maken hebben met een temperatuurstijging neemt de hoeveelheid waterdamp toe. Des te meer waterdamp onze atmosfeer bevat, hoe hoger de neerslag wordt. Per iedere graad temperatuurstijging, neemt de neerslag per uur tijdens extreme buien met wel 14% toe.

Water infiltreren

Voor steden is het belangrijk om hier goede maatregelen tegen te nemen. ‘Verstening’ is een groot probleem, hierdoor kan het regenwater niet in de grond zakken/infiltreren. Ook ons rioolstelstel kan het vele water tijdens een piekbui niet aan. De oplossing is om juist het water te infiltreren op plekken waar ons stadsgroen er iets aan heeft en om het grondwater aan te vullen.

Daar waar het mogelijk is, is het goed om al het water wat er valt te bufferen in het stadgroen. Daardoor wordt voorkomen dat de straten blank staan en het riool niet overbelast raakt. Het groen/de bomen kunnen dit water opnemen en het overtollige water kan rustig wegzakken tot aan het grondwater.

Boomroosters voor snelle afwatering

GreenMax heeft hiervoor speciale boomspiegels, welke rondom de boom in de verharding geplaatst kunnen worden. De goot zorgt voor een snelle afwatering.
Deze boomspiegels zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Daarnaast beschermt de verhoogde border de boom en ontlast deze van druk. De boomspiegels zijn ook goed te combineren met onze boomroosters.

Boomspiegels
Boomspiegels
Boomspiegels
Boomspiegels

Productspecificaties boomspiegels

BEKIJK LEAFLET DOWNLOAD BESTEKTEKST

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.