Blikvangers in Groningen

Bedrijvenparkvereniging VBGW Beheer heeft samen met de Gemeente Groningen onze XL Boombakken geplaatst. Inspiratie werd gehaald uit de XL bakken die enkele jaren geleden in Capelle aan den IJssel zijn geplaatst.

Op meubelboulevard Hoendiep zijn aan de Steenhouwerskade 12 boombakken van 2 meter hoog en 2 meter breed geplaatst. De boombakken bestaan uit twee delen en zijn rondom de bestaande aanplanting neergezet. De bakken zijn vervolgens in de grond verankerd zodat ze stevig blijven staan.

De bakken zijn ter ere van de heropening van het gerenoveerde meubelboulevard Hoendiep geplaatst en zijn in de volgende RAL kleuren gespoten: RAL1006, RAL4004, RAL5003.
Door verschillende kleuren te gebruiken ontstaat er een vrolijk en fris straatbeeld waarbij het net lijkt alsof er een enorme boom in een boombak kan groeien.

Het ontwerp was in handen van UC Architects en de XL bakken zijn geplaatst door Zetstra Bouw uit Groningen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de schommelstoel onthuld door Joost van Keulen, wethouder Economische Zaken van de gemeente Groningen.

Bekijk hier ons totale assortiment boombakken