Gemeente Heusden plaatst boombakken

De bewoners van de Abraham Kampstraat waren positief verrast toen ze in de vroege ochtend de nieuwe boombakken te zien kregen. In samenspraak met de bewoners was er besloten om meer groen op de Abraham Kampstraat te krijgen. De gemeente vond het echter wel belangrijk dat de bomen verplaatsbaar zijn. Om deze reden heeft de gemeente Heusden deze maand zes vierkante boombakken geplaatst. De gemeente heeft in 2012 al eerder zeven boombakken in het centrum van Drunen neergezet. Hier was het belangrijk dat de boombakken eenvoudig verplaatsbaar zijn zodat de beplanting eventueel tijdelijk verplaatst kan worden, bijvoorbeeld tijdens een kermis of ander evenement.

Op de Abraham Kampstraat zijn drie boombakken van 120x120x85 cm en drie plantenbakken van 80x80x80 cm inclusief palletvoorzieningen geplaatst. In de kleine plantenbakken staan Hulst en Iberis (scheefkelk) en in de grotere boombakken staan Amelanchier Robin Hill met Liriope. In alle bakken zijn open plekken gelaten zodat de bewoners zelf zomergoed kunnen planten.

De gemeente Heusden heeft opnieuw gekozen voor onze EPS/Polyurea boombakken. Deze boom- en plantenbakken zijn vervaardigd uit polystyreen (piepschuim) met een polyurea coating. Deze biedt een langdurige bescherming tegen diverse weersinvloeden en omgevingsfactoren. Net zo stabiel en veilig als een betonnen of stalen bak, maar veel lichter en daarom flexibeler in gebruik.

 

Meer informatie over ons totale assortiment vindt u op onze boombakken pagina. Hier kunt u een selectie maken uit boombakken geproduceerd uit diverse materialen zoals o.a. cortenstaal, polyester of EPS.