Onze verschillende bewateringsmogelijkheden

bewateringsmogelijkheden

Veel (jonge) bomen, struiken en hagen in de stedelijke omgeving hebben last van droogte.
Dit komt veelal door een verstoorde bodemstructuur en/of het nauwelijks doordringen van het hemelwater. Door deze droogte slaan jonge bomen slecht aan of verkeren in stress, waardoor er een afname van de vitaliteit plaatsvindt en bomen gevoelig worden voor ziekte, plagen en afsterven.

Hieronder hebben wij onze verschillende soorten bewateringsmogelijkheden voor u omschreven:

AquaMax

Het Aquamax bewateringssysteem is een uiterst doeltreffend en gemakkelijk te monteren bewateringssysteem voor bomen in de openbare ruimte. AquaMax is zowel voor te plaatsen bomen in plantvakken als voor bomen die reeds in de bestrating geplant zijn toepasbaar.

LUWA Splitter

Bij bekende systemen bestaat het risico dat bewatering plaatsvindt via de beluchtingsbuis. Dit vormde het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het LUWA systeem.

Twee systemen: één invoer! Beluchtings- en bewateringssysteem worden gecombineerd in het LUWA systeem waardoor er geen water in de beluchtingsbuis kan komen.

Gietrand

Droge grond binnen de stedelijke omgeving zorgt voor aanslagproblemen bij jonge aanplant. De gietrand is een zeer doelmatige oplossing om inboet bij nieuwe aanplant te voorkomen. Het is daarnaast een goede bescherming tegen maaischade en strooizout.

De binnenzijde van de gietrand is met kokosmat of houtsnippers te vullen tegen onkruidgroei. Daarnaast is de gietrand heel gemakkelijk te vullen met water en heeft deze een heel grote wateropslagcapaciteit. De gietrand wordt voor een deel in de grond gegraven (tot 10 cm). Hierdoor blijft de gietrand stabiel en blijft het water in het gebied rondom de stamvoet.

Neptunus

Het systeem bestaat uit koppelbare modules, zo bepaalt u zelf hoeveel water u wilt opslaan. Door een geïntegreerd vlottersysteem kunt u gemakkelijk zien hoeveel water nog beschikbaar is. Het systeem kan zowel gebruikt worden onder in een boom-/plantenbak of in een vollegronds situatie. Door gebruik te maken van een natuurlijke capillaire werking kan de functie voor vele jaren worden gewaarborgd. In geval van droogte wordt het opgeslagen water gedistribueerd naar de wortels van uw beplanting of bomen. Er wordt geen gebruik wordt gemaakt van pompen of een capillair medium waarbij sprake is van onderhoud of vervanging. Hierdoor is het systeem volledig onderhoudsvrij met een gegarandeerde werking.

AquaBag

De AquaBag is een soort druppelzak, in 6 tot 10 uur zal deze rustig leegdruppelen rondom de stam van de boom. Dit voorkomt dat water wegloopt, de boom heeft hierdoor rustig de tijd om het water op te nemen. De zak is eenvoudig rondom de boom te bevestigen door deze vast te ritsen.