Product van de maand: Boombak van gerecycled kunststof

boombak van gerecycled kunststof

Met onze boombak van gerecyclede kunststof draagt wij bij aan een schoner milieu, want ze zijn niet geïmpregneerd en scheiden dus geen giftige stoffen af aan de omgeving. En het is later altijd weer recyclebaar.

Van afval naar boombak

Flessendoppen, kratten en landbouwplastic worden vaak beschouwd als afvalstromen, maar zijn voor ons juist de grondstoffen voor het maken van hoogwaardige kunststof producten. Hiermee voorkomen we de CO2 uitstoot die je zou hebben als je deze afvalstromen zou moeten verbranden. Plastic afval krijgt op deze manier een nieuw en langdurig leven als bijvoorbeeld picknicktafel of bloembak. En door de toename van het gebruik van gerecycled kunststof als alternatief voor hout, hoeven er steeds minder bossen gekapt te worden.

Gerecycled kunststof met de uitstraling van hout

Gerecycled kunststof heeft de uitstraling en verwerkbaarheid van hout. Zo laat kunststof zich eenvoudig en snel zagen, boren, schaven, spijkeren, nieten en schroeven. Het materiaal kan niet rotten en splintert niet, het is ijzersterk en gaat tientallen jaren mee. Na jaren zon, regen en vorst blijft gerecycled kunststof constructief nog steeds als nieuw. Het materiaal is eenvoudig te reinigen. In vergelijking tot hout is gerecycled kunststof bovendien bijzonder veilig, want het materiaal splintert niet en is twee keer zo stroef, zelfs bij nat weer.

Lees snel meer over onze exterieurinrichting of onze boombakken: