Een gietrand helemaal gemaakt van uw ingeleverde PMD zakken

Circulaire Gietrand uit PMD

Sinds enkele jaren wordt er in Nederland ook huisafval gescheiden. Bij veel gemeenten worden plastic verpakkingen gratis opgehaald in doorzichtige zakken, ook wel PMD zakken genoemd. Het overige afval, wat in de grijze bak gaat, wordt ook al zoveel mogelijk gescheiden, en wat echt niet meer bruikbaar is eindigt in de verbrandingsoven van de afvalenergiecentrales.

Van PMD naar gietrand

Van het ingezamelde plastic in de PMD zakken kunnen, door een beter procedé, nu ook betere nieuwe producten geproduceerd worden. Dit was voorheen nog niet altijd het geval. Onze nieuwste gietrand, de circulaire gietrand is volledig geproduceerd uit alleen ons huisafval, wat we dus inzamelen in de PMD zakken. Natuurlijk kan ook deze gietrand na verloop van tijd bij het plastic-afval worden ingeleverd, gerecycled en weer worden gebruikt voor her-productie.

Grijze kleur

Alle verschillende gerecyclede producten en kleuren zorgen ervoor dat de grondstof een grijze/antraciet kleur krijgt. Het is gewoon de originele kleur van het materiaal zoals het wordt aangeleverd, zonder kleurcorrecties, waardoor de kleur soms kan afwijken.

Materiaal
– 30 cm hoog
– 3 mm dik
– 20 meter per rol
– Kleur: antraciet

Meer informatie over de circulaire gietrand