Bio Based RootBlock toegepast op daktuin

De meeste platte daken hebben een bitumen dakbedekking. Voor een groendak wordt normaalgesproken eerst een wortelwerende folie van HDPE of EPDM gelegd. Earth Kweek maakt samen met Groenpand gebruik van een biobased oplossing van GreenMax; een plastic gemaakt van restafval van suikerriet.

Het bedrijf Earth Kweek heeft een mooie filosofie hierover;
“Wij geloven dat het dichter bij elkaar brengen van mens en natuur iets is waar beide beter van worden. Het vergroenen van woningen en steden speelt hierin een belangrijke rol. Wij dragen hier aan bij door de groene groendaken te realiseren, op een manier die dicht bij de natuur zelf staat.

Earth Kweek is de groenste kwekerij van groendakplanten voor platte en hellende daken, terrassen en balkons. We richten ons op een natuurlijke, biologische teelt en circulaire bedrijfsvoering. Dit doen we door het plastic gebruik te minimaliseren, chemische middelen uit te sluiten en afvalproducten een tweede kans te geven.

Wij kweken planten voor groendaken en verzorgen de aanleg hiervan. Onze vegetatiematten van lokaal gerecyclede vezels en Kant-en-Klare modules gemaakt van kurk zijn in verschillende smaken verkrijgbaar zoals sedum, kruiden, grassen en vaste groentes. We blijven continu bezig met het verder verduurzamen en vergroenen van onze producten.”

Een prachtige filosofie, waar wij van GreenMax ons helemaal bij aansluiten!

De Bio Based RootBlock past daarom helemaal in hun concept. Bio Based Plastic wordt geproduceerd op basis van het restafval van suikerriet en wordt ook wel groene polyethyleen genoemd. Door het gebruik van het restafval van suikerriet ontstaat er een nieuw en duurzaam alternatief voor het standaard polyethyleen.

Meer informatie over Earth Kweek vindt u op: http://earthkweek.nl/

Meer informatie over Groenpand vindt u op: https://www.groenpand.nl of https://www.groenpand.nl/groendak

Meer informatie over de Bio Based RootBlock