Verkeersremmers in Herwijnen

Om de snelheid van de automobilisten in het centrum van Herwijnen te verminderen heeft de gemeente Lingewaal drie plantenbakken (met afmetingen van 120 x 120 x 65 cm) geplaatst. Helaas werden de 30 km zone borden te vaak genegeerd en dit heeft de gemeente doen besluiten om in het centrum verkeersremmers te plaatsen. Door plantenbakken te gebruiken wilde de gemeente ‘met een groene uitstraling’ het centrum aankleden en gelijktijdig veiligheid te verbeteren.

De bakken zijn op dit moment gevuld met grassen, maar deze kunnen in de toekomst nog altijd worden vervangen door bijv. hagen of bomen.

In Herwijnen zijn onze EPS/Polyurea bakken geplaatst. Deze bakken zijn vervaardigd uit polystyreen (piepschuim) en zijn afgewerkt met een polyurea coating. Deze coating biedt een langdurige bescherming tegen diverse weersinvloeden en omgevingsfactoren. Bakken vervaardig uit een combinatie EPS en Polyurea zijn net zo stabiel en veilig als een betonnen of stalen bak, maar veel lichter en daarom flexibeler in gebruik.

Aangezien de bakken af en toe verplaats moeten worden zijn er nog lepelgaten gemaakt. Om de bakken ’s nachts ook opvallend te maken heeft de gemeente er nog voor gekozen om reflectoren op de hoeken van de bakken te bevestigen.


incl. lepelgaten

Meer informatie over ons totale assortiment vindt u op onze boombakken pagina. Hier kunt u een selectie maken uit boombakken geproduceerd uit diverse materialen zoals o.a. cortenstaal, polyester of EPS.