Boomspiegels om meer water op te vangen in de stad

Zoals we allemaal weten stijgt door de klimaatverandering de temperatuur. Laten we hopen dat we uit de coronacrisis toch iets positiefs kunnen halen, hoe gek ook. We zien namelijk dat de CO2-uitstoot wereldwijd enorm is afgenomen door de coronacrisis, fabrieken liggen stil en mensen zitten gedwongen thuis. Volgens metingen van het KNMI wordt geschat dat in Nederland de luchtvervuiling met 20 tot 60 procent is afgenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Klimaatverandering bestrijden.

Toch zijn we er nog zeker niet en blijft klimaatverandering een zeer belangrijkrijk topic. Door de klimaatverandering stijgt de temperatuur. Deze warmere lucht bevat meer vocht en dit leidt tot meer hevige regenbuien. Voornamelijk stedelijke gebieden krijgen hierdoor steeds vaker te maken met wateroverlast.

Verstening is groot probleem

Voor steden is het dus belangrijk om goede maatregelen hier tegen te nemen. ‘Verstening’ is een groot probleem, hierdoor kan het regenwater niet in de grond zakken/infiltreren. Ook ons rioolstelstel kan het vele water tijdens een piekbui niet aan. De oplossing is om juist het water te infiltreren op plekken waar ons stadsgroen er iets aan heeft en om het grondwater aan te vullen.

Buffer het water

 

Daar waar het mogelijk is, is het goed om al het water wat er valt te bufferen in het stadsgroen. Daardoor wordt voorkomen dat de straten blank staan en het riool niet overbelast raakt. Het groen/de bomen kunnen dit water opnemen en het overtollige water kan rustig wegzakken tot aan het grondwater.

Boomspiegels voor snelle afwatering

 

GreenMax komt daarom nu met speciale boomspiegels. De goot in de boomspiegels zorgt voor een snelle afwatering en het regenwater kan eenvoudig wegzakken in de ondergrond. Deze boomspiegels zijn in verschillende designs verkrijgbaar.


De verhoogde border beschermt de boom en ontlast deze van druk. Daarnaast zijn de boomspiegels ook goed te combineren met onze boomroosters.

Meer informatie over de boomspiegels