Bio kluitverankering met betongaas

Kluitverankering is een effectieve methode om bomen ondergronds te verankeren met een direct visueel eindresultaat. Boompalen en boombanden behoren hierdoor tot het verleden!

Duits onderzoek uit 2013, waarin de zes belangrijkste ondergrondse verankeringstechnieken werden onderzocht, heeft uitgewezen dat onze GGB kluitverankering het beste systeem is. Dr. Axel Schneidewind is werkzaam bij het Duitse onderzoeksinstituut ‘Zentrum für Gartenbau und Technik’ en heeft vijf jaar lang de groeiresultaten bij zes verschillende ondergrondse boomverankeringsmethoden gemeten

De GreenMax GGB kluitverankering is al een tijdje leverbaar in een biologisch afbreekbare uitvoering. De afbreekbare banden hebben het Europese Bioplastic Keurmerk ontvangen en bieden hierdoor een duurzame en verantwoorde oplossing om bomen ondergronds vast te zetten. De banden zijn vervaardigd uit biologische polymeren en zijn hierdoor volledig afbreekbaar.

Bio kluitverankering met betongaas
De biologisch afbreekbare kluitverankering is vanaf nu ook leverbaar in sets zonder grondankers. De verankeringsmethode met betongaas biedt een effectieve oplossing om bomen in daktuinen te planten. Deze kluitverankering gebeurt zonder grondankers en de banden worden bijvoorbeeld aan betongaas of aangebrachte ankerogen bevestigd. Ook wordt deze verankeringsmethode veelvuldig gebruikt bij stadsbomen in bomengranulaat.

Bio Kluitverankering