Kluitverankering

In een klimaat met toenemende stormen wordt de stabiliteit van bomen op de proef gesteld. Kluitverankering biedt een effectieve oplossing om jonge bomen ondergronds te verankeren voor stabilisatie. Boompalen zijn hiermee verleden tijd. 

Download leaflet

Natuurlijke bewegingsvrijheid van de boom

De stevige gordelbanden van kluitverankering, vastgezet met grondankers, bieden een krachtige ondergrondse verankering voor de boomkluit. Hierbij behoudt de boom zijn natuurlijke bewegingsvrijheid en worden bovengrondse boompalen overbodig. De installatie van de kluitverankering kan door één persoon in slechts enkele minuten worden voltooid, wat zowel tijd als kosten bespaart.

Eigenschappen van kluitverankering

  • Snelle installatie (+/- 10 minuten)
  • Mogelijkheid om de ankerbanden in lengte te verstellen
  • Stamomvang van meer dan 90 cm is mogelijk
  • Gebruiksvriendelijk

Afhankelijk van de gekozen kluitverankeringsset, zijn er bepaalde installatiegereedschappen nodig. Benodigdheden voor de installatie zijn bijvoorbeeld een drijfstang (te verkrijgen in de lengte van 1 m of 1,5 m) en aanspanhendel.

Nazorg bij kluitverankering

Om te voorkomen dat de verankeringsbanden in de wortels snijden wanneer de boom groter wordt, is het belangrijk om de banden na ongeveer twee jaar aan de bovenzijde door te snijden en te verwijderen. 

Biologisch afbreekbare kluitverankering

Kluitverankering is ook beschikbaar in een biologisch afbreekbare variant. Deze bio-banden, gemaakt van biologische polymeren, zijn volledig composteerbaar en hebben het Europese Bioplastic Keurmerk ontvangen. Tests volgens DIN EN 12225, DIN EN 13432 en DIN 18916 tonen aan dat de bio gordels gedurende de eerste vier jaar hun kracht behouden om de stabiliteit van de boom te kunnen garanderen. In het meest ongunstige scenario is de maximale sterktevermindering van de bio gordels slechts 6% per jaar.

Productspecificaties Kluitverankering

Kluitverankering met grondankers installeren

Bekijk onderstaande video en leer hoe kluitverankering met grondankers op de juiste manier geïnstalleerd wordt.

Kluitverankering zonder grondankers installeren

Bekijk onderstaande video en leer hoe kluitverankering zonder grondankers op de juiste manier geïnstalleerd wordt.

Meer ontdekken over de mogelijkheden met kluitverankering?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante oplossingen voor boomverankering

BOOMBAND
BEKIJK