De behoefte om bomen extra steun te geven zonder onooglijke palen of boombanden wordt steeds groter. Kluitverankering is een efficiënte en betrouwbare manier om bomen ondergronds te verankeren met een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding. De brede gordelbanden, die met grondankers in de bodem worden bevestigd, zorgen voor een zeer sterke ondergrondse verankering van de kluit. De boom behoudt zijn natuurlijke bewegingsvrijheid en bovengrondse boompalen behoren tot het verleden.

Één persoon kan de gehele kluitverankering in enkele minuten bevestigen. Tijd en kosten worden gespaard.

Kluitverankering - GreenMax
Kluitverankering boom
Kluitverankering gesp - GreenMax
Kluitverankering gesp - GreenMax
Kluitverankering Trudo Toren Eindhoven - GreenMax
Kluitverankering Bio - GreenMax

Eigenschappen

  • Snelle installatie (+/- 10 minuten)
  • Mogelijkheid om de ankerbanden in lengte te verstellen
  • Stamomvang van meer dan 90 cm is mogelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • De kluitverankering laat op den duur vanzelf los

Installatiegereedschap

Afhankelijk van de gekozen kluitverankeringsset heeft u bepaalde installatiegereedschappen nodig. Benodigdheden voor de installatie zijn bijvoorbeeld een drijfstang (te verkrijgen in de lengte van 1 m of 1,5 m) en aanspanhendel. Graag informeren wij u over de benodigde materialen.

Nazorg

Om te voorkomen dat de verankeringsbanden in de wortels snijden wanneer de boom groter wordt, is het belangrijk om de banden na ongeveer twee jaar aan de bovenzijde door te snijden en te verwijderen. Mocht u hier vragen over hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bio Kluitverankering

Kluitverankering is een effectieve methode om bomen ondergronds te verankeren met een direct visueel eindresultaat. Boompalen en boombanden behoren hierdoor tot het verleden.

De standaard GreenMax kluitverankering is ook leverbaar in bio-uitvoering. Deze bio-banden zijn vervaardigd uit biologische polymeren en zijn volledig afbreekbaar.

De GreenMax bio kluitverankering heeft het Europese Bioplastic Keurmerk ontvangen en biedt een duurzame en verantwoorde oplossing om bomen ondergronds vast te zetten.

Afmetingen

De kluitverankering is leverbaar voor bomen tot 25 cm en  35 cm stamomtrek. Andere afmetingen op aanvraag.

Afhankelijk van de gekozen kluitverankeringsset heeft u bepaalde installatiegereedschappen nodig. Het belangrijkste stuk gereedschap is de drijfstang (te verkrijgen in de lengte van 1 m of 1,5 m) om de ankers handmatig of machinaal in de grond te slaan.
Daarnaast heeft u een aanspanhendel nodig om de gordels aan te spannen (aanspanhendels worden gratis bijgeleverd).

Testresultaten

Testen (richtlijnen: DIN EN 12225 / DIN EN 13432 / DIN 18916) hebben uitgewezen dat de bio gordels de eerste 4 jaar voldoende kracht behouden om de stabiliteit te garanderen. In een ‘worst case’ scenario verliezen de banden per jaar max. 6% van hun sterkte.

Bio kluitverankering zonder grondankers

De bio kluitverankering is ook leverbaar in sets zonder grondankers. Deze verankeringsmethode voor toepassingen met betongaas biedt een effectieve oplossing om bomen in daktuinen te planten. Deze kluitverankering gebeurt zonder grondankers en de banden worden bijvoorbeeld aan betongaas of aangebrachte ankerogen bevestigd.

Bio kluitverankering kokosmat met grondankers

We hebben nu een nieuw type biologisch afbreekbare kluitverankering, geschikt voor een stamomtrek t/m 25 cm.

  • Type: GGB 1202025 BIO
  • De kluitverankeringsset bestaat uit: een kokos kluit-beschermingsmat van Ø 60 cm, een bio-gordel met ratel van 250 cm en 3 bio gordels van 70 cm met grondankers (geschikt voor een stamomtrek < 25 cm).

Heeft u nog vragen of interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.