Bewezen Wortelgeleiding

De geleidingspanelen van GreenMax zijn ontworpen om de opdruk van bestrating te voorkomen. De speciale wanden met geleidingsribben leiden boomwortels dieper in de grond. De ribben geleiden de wortels loodrecht naar beneden. Aan de onderzijde van de panelen kunnen de wortels horizontaal verder groeien waardoor de boom zich goed in de grond verankert en er geen schade aan de wegverharding ontstaat. Het is belangrijk om onze installatieadviezen in acht te nemen voor het bewerkstelligen van de horizontale groei.

Om groeiproblemen bij bomen te voorkomen hechten wij veel waarde aan het gebruik van het juiste materiaal. Vele projecten, opgravingen en wetenschappelijk onderzoek hebben aangetoond dat onze geleidingspanelen gegarandeerd de wortels naar beneden geleiden.

Voorwaarden Wortelgeleiding
Men kan alleen maar spreken over een gegarandeerde wortelgeleiding
wanneer de wortelschermen aan de volgende punten voldoen:

** Wortelscherm heeft ononderbroken 90 graden geleidingsribben **
** De ononderbroken geleidingsribben zijn minimaal 1 cm hoog **
** Afstand geleidingsribben is maximaal 15 cm uit elkaar **

 

Empirisch bewijs
Al in 1967 heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond waarom juist ononderbroken 90 graden geleidingsribben van essentieel belang zijn. Het onderzoek is hier te bekijken:

Root Growth Around Barriers, Brayton F. Wilson, Harvard University, 1967

Kort samengevat toont het onderzoek van Brayton F. Wilson aan dat wortels tegen onze 90° ribben stoten en vervolgens naar beneden groeiden. Vervolgens, aan de onderzijde aangekomen, verlieten de boomwortels de panelen horizontaal. Volgens het onderzoek is er geen bewijs dat verticale ribben in een andere hoek hetzelfde effect hebben. Andere wortelschermen in de markt zoals ook onze RootBlock en RootControl wortelschermen hebben geen bewezen wortelgeleidend effect.

Voorkom daarom een bloempoteffect en kies het juiste product voor uw project!
Bij twijfel over de werking adviseren wij u graag verder.


Foto: bloempoteffect wanneer scherm zonder
90 ° geleidingsrib wordt geplaatst

Bestekteksten
Alle unieke eigenschappen van de GreenMax wortelgeleiding zijn ook beschreven in vernieuwde bestekteksten. Meer technische gegevens en de bestekteksten zijn eenvoudig te downloaden


Foto: bewezen wortelgeleiding