De voordelen van GreenMax – Hardhouten boombakken

Wij verwerken enkel tropisch hardhout wat duurzaamheidsklasse 1 heeft. Door het gebruik van hardhout creëren wij duurzame producten met een warme uitstraling. Door de hoge duurzaamheid is verdere behandeling niet noodzakelijk. Als de bakken niet behandeld worden zullen deze geleidelijk ‘vergrijzen’. Het ‘vergrijzen’ heeft geen invloed op de kwaliteit van de bakken. Bij de montage van de bakken gebruiken we uitsluitend hoogwaardig RVS bevestigingsmateriaal en wordt de bodem bekleed met anti-worteldoek.

8 voordelen van de hardhouten plantenbak

Duurzaam, natuurlijk en een warme sfeer. Dat zijn de kenmerken van een hardhouten plantenbak. Je combineert hiermee natuur met natuur.  Zo’n houten plantenbak heeft veel voordelen ten opzichte van andere plantenbakken. Welke voordelen een hardhouten plantenbak heeft, lees je in dit artikel.

1. Een hardhouten plantenbak geeft een warme, natuurlijke sfeer

Wil je een warme, natuurlijke sfeer in je tuin of huis creëren? Houten plantenbakken zijn zeer decoratief en stijlvol en passen perfect in elke ruimte.

2. Een houten plantenbak is bestand tegen vorst en tegen warmte

Een houten plantenbak kan zowel vorst als warmte weerstaan. Houten plantenbakken kunnen daarom altijd buiten blijven staan. Houten plantenbakken zijn vaak al geïmpregneerd en daarmee beschermd tegen alle weersinvloeden. Doordat de plantenbakken geïmpregneerd zijn, wordt voorkomen dat de plantenbak aangetast wordt door schimmels, bacteriën en insecten. De plantenbak is hiermee in principe onderhoudsvriendelijk. Zorg er wel voor dat de plantenbakken niet continu in het water staan, dat komt niet ten goede aan het behoud van de plantenbak. Je kunt de houten plantenbakken ook verven of beitsen in elke kleur die je maar wenst. Zo sluit het altijd aan bij je eigen stijl.

3. Verkrijgbaar in diverse vormen en maten

Een hardhouten plantenbak is verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Je hebt grote en kleine plantenbakken, geschikt voor de grote tuin of voor een klein balkon. Ze zijn verkrijgbaar in een hoge, pilaarvormige variant, die heel geschikt is om naast je voordeur te zetten, maar ook in lage varianten. De rechthoekige haagbakken zijn prima te gebruiken als erfafscheiding. Met de hardhouten kuip variant creëer je weer een heel andere stijl in je tuin.

4. Kunnen worden voorzien van zwenkwielen

Een plantenbak met daarin een mooie boom of plant en potgrond is loodzwaar en daarna bijna niet meer verplaatsbaar. Bekijk van tevoren goed welke planten je in de plantenbak wilt plaatsen, niet elke plant is geschikt voor elke hoek van de tuin. De ene plant vraagt namelijk veel meer zon of licht dan de andere plant. Wil je de plantenbakken regelmatig kunnen verplaatsen, denk dan goed van tevoren na hoe je dat wilt doen. Plaats de plantenbak bijvoorbeeld op een plantenonderzetter met wieltjes. Ook is het mogelijk om een hardhouten plantenbak te voorzien van zwenkwielen. Ideaal voor als je de plantenbak veel wilt verplaatsen.

5. Gemaakt van hardhout met een FSC©-keurmerk en is duurzaam

Hardhout is duurzaam, het komt rechtstreeks uit de natuur. De plantenbakken zijn gemaakt van oerdegelijk geschaafd hardhout met een FSC©-keurmerk, duurzaamheidsklasse 1. Het hout van deze bakken is legaal gekapt en bezit alle certificeringen met betrekking tot de milieueisen. De plantenbakken zijn voorzien van RVS bevestigingsmateriaal en antiworteldoek.

6. Diverse toepassingen mogelijk

De hardhouten plantenbakken zijn geschikt voor bomen en planten. Een rechthoekige plantenbak is ideaal om een haag in te plaatsen en daarmee een tuinafscheiding, erfafscheiding of terrasafscheiding te creëren. Je kunt de plantenbakken ook goed combineren met een pergola of een raamwerk van hout. Klimplanten kunnen in de houten bak groeien en tegen het raamwerk omhoog klimmen. De mogelijkheden zijn daarmee eindeloos.

7. Geschikt voor binnen en voor buiten

Een hardhouten plantenbak kun je zowel binnen als buiten plaatsen. Voor een natuurlijke en warme uitstraling kun je bijvoorbeeld een plantenbak bij je in de woonkamer of op kantoor plaatsen. Juist in veel kantoren wordt veel gebruik gemaakt van een hydrocultuur, omdat het verzorgen van planten een ondergeschoven kindje is. De planten staan met hun wortel in hydrokorrels en daaraan wordt water toegevoegd. Om het hout niet te laten rotten is het belangrijk dat de plantenbak wordt voorzien van een plastic inzetstuk. Ook als je in huis wat moeite hebt om je planten te onderhouden is deze manier van planten houden uitermate geschikt.

8. Een houten plantenbak heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en gaat jarenlang mee

Met een hardhouten plantenbak heb je een plantenbak van een zeer goede kwaliteit in je huis of je tuin. Het is een duurzame, sterke plantenbak die lang mooi blijft. Zo gaat een hardhouten plantenbak jaren langer mee dan een plantenbak van andere materialen. De aanschafprijs lijkt zo op het eerste oog misschien wat hoog, maar vanwege deze hoge kwaliteit heb je een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Meer informatie over onze exterieuroplossingen