TreeProtect stambeschermer tegen muizen?

Wat heeft de TreeProtect te maken met muizen zou je denken? Ik leg het graag even uit!

Aardmuizen en woelratten hebben een voorkeur voor boomwortels. Het is hoofdzakelijk jonge aanplant van loofboomsoorten welke wordt aangevreten. Door de losse structuur van de bewerkte grond kan de aardmuis de wortels gemakkelijk bereiken. Dit is ook het geval wanneer er ruimte ontstaat in het plantgat, bijvoorbeeld doordat de boompjes zwabberen in de wind. Woelratten graven gangen en knagen de wortels ondergronds af.

Muizenvraat van jonge bomen gebeurt hoofdzakelijk door woelmuizen, in het bijzonder de veldmuis en in mindere mate de aardmuis. De woelrat, die ook tot de woelmuizenfamilie behoort, kan eveneens schade bij net aangeplante bomen veroorzaken.

Bij het voorkomen van grootschalige muizenschade is het van belang er voor te zorgen dat er geen geschikte leefomgeving voor de muizen aanwezig is. De vegetatie van bermen en andere gronden in de directe omgeving van de aanplant mag niet te ruig worden, anders worden dit potentiële bronnen voor een plaag. De boompjes zelf moeten niet in bestaande vegetatie, maar in geploegde grond worden geplant. Bij voorkeur moet de grond om de aanplant heen een aantal jaren zwart worden gehouden, dit is meestal niet haalbaar in een stad. Het is belangrijk om tot tegen de stam het zo goed mogelijk vrij te houden.

Om de stam zelf te beschermen tegen maaischade kan de TreeProtect worden gebruikt, zo wordt de jonge aanplant in ieder geval goed beschermd tegen maaischade.

Meer info over de TreeProtect vindt u op:
https://www.greenmax.eu/nl/treeprotect/

De prijs per doos à 100 stuks is € 187,92