Duurzame boomverankering in Breda

Kluitverankering is een efficiënte en betrouwbare manier om bomen ondergronds te verankeren. De brede gordelbanden, die met grondankers in de bodem worden bevestigd, zorgen voor een zeer sterke ondergrondse verankering van de kluit. De boom behoudt zijn natuurlijke bewegingsvrijheid en bovengrondse boompalen behoren tot het verleden.

De standaard GGB Kluitverankering is ook leverbaar in bio-uitvoering. De banden van de GreenMax Bio Kluitverankering zijn gemaakt uit biologische polymeren en zijn hierdoor volledig afbreekbaar. De grondankers zijn van onbehandeld staal. De kluitverankering is hierdoor duurzaam, ecologisch verantwoord en de banden voldoen volledig aan de eisen van biologische afbreekbaarheid.

De gemeente Breda hecht veel waarde aan duurzaamheid en heeft daardoor gekozen om enkele bomen te verankeren met deze biologisch afbreekbare kluitverankering.

De bomen werden geplant en verankerd in bomengranulaat. Bij verankering in deze grondsoort kan het soms lastig zijn om een kluitverankering met grondankers te gebruiken. Als alternatief worden bomen dan verankerd met behulp van een onbehandelde betonstaalmat (daktuinverankering principe). Met deze methode worden de verankeringsbanden eenvoudig om de mat gebonden waardoor er voldoende verankering ontstaat.

In Breda zijn beide verankeringsmethoden succesvol toegepast. Zowel de kluitverankering met grondankers als de kluitverankering met betongaas waren eenvoudig te installeren in bomengranulaat.

…….

..

Bekijk ook onze andere groenoplossingen