Onze verschillende boombanden

Bomen kunnen boven of ondergronds verankerd worden. Bij ondergrondse verankering wordt gebruik gemaakt van grondankers die in de grond worden geslagen waardoor de kluit verankerd zit en geen kant meer op kan. Meer informatie over kluitverankering lees je hier.

Bovengrondse verankering

Voor bovengrondse verankering wordt er een band aan één of meerdere boompalen bevestigd. Over het algemeen blijven de boompalen zo’n drie jaar staan. De stabilisatiewortels van de boom zorgen voor een goede verankering.

GreenMax heeft drie verschillende type boombanden in het assortiment voor bovengrondse verankering:

Autogordel Boomband

Ten eerste, waarschijnlijk wel de allerbekendste, de autogordel boomband, gemaakt van gerecycled materiaal. De boombanden zijn niet-elastisch en daardoor ideaal om zwaardere bomen aan 1 of meerdere palen te binden. De banden zijn te bevestigen met boomspijkers, deze spijkers hebben een grotere kop zodat de band niet meer los kan schieten.

Jute boomband

De jute boomband is gemaakt van 100% gerecycled krachtig geweven jute. Het voordeel van jute is dat het niet snijdt in de bast van de boom. Door middel van (boom)spijkers kan de band aan de boompaal bevestigt worden. De treksterkte is nagenoeg hetzelfde als autogordel. Het verteringsproces begint na 3 jaar, indien men vergeet om de band te verwijderen doet de natuur de rest.

Rubber Boomband-canvas versterkt

De rubber boombanden zijn niet-elastisch en daardoor ideaal om zwaardere bomen aan 1 of meerdere palen te binden. De banden zijn te bevestigen met boomspijkers, deze spijkers hebben een grotere kop zodat de band niet meer los kan schieten. De rubber boomband is binnenin verstevigd met een extra (canvas) weefsel.

Meer over boombanden