Biologisch afbreekbaar gronddoek

Gronddoeken, of zogenaamde anti-worteldoeken, zijn al jaren ingeburgerd bij al wie met landscaping, tuinaanleg en groenonderhoud te maken heeft. Het principe van deze doeken is eenvoudig: door de lichtdoorlaatbaarheid te minimaliseren, beperk je de kieming en de groei van onkruid.

Geweven doeken laten evenwel water door zodat het hemelwater zonder problemen de grond indringt. Oorspronkelijk werden deze gronddoeken voornamelijk vervaardigd uit polypropyleen. GreenMax biedt hiervoor een ecologisch alternatief: Duracover. Dit gronddoek is volledig biologisch afbreekbaar en kreeg hiervoor van AIB Vinçotte het hoogste 4-sterren label. Naast het ecologische aspect, beschikt Duracover over dezelfde kwaliteiten als de traditionele gronddoeken.

Kwaliteit
Duurzaamheid betekent evenwel geen kwaliteitsverlies. Duracover bestaat uit 100% composteerbaar materiaal en is kwaliteitsvol. Duracover is heel gebruiksvriendelijk, nauwelijks lichtdoorlatend en bijgevolg onkruidwerend, het biedt een goede waterdoorlaatbaarheid, is UV-resistent en enorm stevig. Kortom: Duracover is het ecologische alternatief met de beste kwaliteit.