Biobased gietranden toegepast als duurzaam alternatief

Verschillende gemeenten zijn al overgestapt op de Biobased gietranden. Een duurzame wereld ontstaat mede door het verminderen van fossiele brandstoffen. De Biobased gietrand van GreenMax combineert de kracht van de bekende AquaMax polyethyleen (PE) gietranden met duurzame grondstoffen.

Biobased plastic

Biobased Plastic wordt geproduceerd op basis van het restafval van suikerriet en wordt ook wel groene polyethyleen genoemd. Door het gebruik van het restafval van suikerriet ontstaat er een nieuw en duurzaam alternatief voor het standaard polyethyleen.

Recyclebare gietranden

De Biobased gietranden zijn volledig recyclebaar. Groene polyethyleen is mengbaar met standaard polyethyleen. Hierdoor kunnen gietranden op basis van suikerriet zelfs gerecycled worden in hetzelfde proces als de huidige PE gietranden. Het basismateriaal kan hierdoor nog veelvuldig hergebruikt worden.

De gietranden zijn, met een dikte van 2 mm, net zo sterk als de bekende gietranden van HDPE. Door de UV stabiliteit zijn de gietranden voor meerdere plantseizoenen herbruikbaar.

I am Green Logo

De Biobased gietranden hebben het I Am Green Logo. Dit logo mag alleen worden gebruikt bij producten die restafval van suikerriet als basis hebben. Het gebruik van groene polyethyleen draagt daarnaast bij om broeikasgassen te verminderen. Hiermee hopen wij bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame ‘Biobased’ groene stad.