Amfibieënscherm

Amfibieënscherm worden langs wegen geplaatst als een cruciale maatregel om kwetsbare amfibieën te beschermen tijdens hun jaarlijkse migratie, zoals padden en kikkers. Bovendien verbeteren ze de verkeersveiligheid door te voorkomen dat automobilisten plotseling uitwijken.

Download leaflet

Paddentrek

Twee keer per jaar vindt er een paddentrek plaats. Padden en kikkers trekken in het voorjaar massaal naar het water om zich voort te planten en eieren te leggen. Vervolgens trekken deze amfibieën, voor de winterperiode, weer terug naar het land. Door de toename van verkeer in de buurt van natuurgebieden, worden deze dieren veelvuldig aangereden.

Dieren beschermen met amfibieënschermen

Amfibieënscherm worden langs wegen geplaatst als een cruciale maatregel om kwetsbare amfibieën te beschermen tijdens hun jaarlijkse migratie, zoals padden en kikkers. Ook andere kleine dieren, zoals egels, konijnen en hazen worden beschermd door de amfibieënschermen. Ze voorkomen dat deze dieren de weg op gaan en aangereden worden, wat essentieel is voor het behoud van lokale biodiversiteit. Bovendien verbeteren ze de verkeersveiligheid door te voorkomen dat automobilisten plotseling uitwijken.

Geen hinderlijke lichtreflectie

De UV-bestendige en circulaire amfibieënschermen, bekend om hun lange levensduur en eenvoudige plaatsing, bieden een effectieve oplossing voor het beschermen van amfibieën. Amfibieënschermen worden vaak geplaatst in combinatie met gaas om ook klein wild te beschermen. Deze schermen zijn verkrijgbaar in groene rollen van 25 meter met een subtiele nerfstructuur, wat hinderlijke lichtreflectie voorkomt en zorgt voor een esthetisch aantrekkelijkere integratie in het landschap. Amfibieënschermen ook beschikbaar als gladde panelen van 3 meter breed in verschillende diktes.

Eigenschappen van amfibieënschermen

  • UV stabiel
  • Lange levensduur
  • Scheurt en breekt niet
  • Waterdicht
  • Vervaardigd uit gerecycled materiaal en volledig recyclebaar
  • Leverbaar op rollen en panelen

Productspecificaties Amfibieënscherm

Meer ontdekken over de mogelijkheden met Amfibieënschermen?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze experts óf vraag direct een offerte aan!

Relevante aanvullende oplossingen

DAKGOOTROOSTERS
BEKIJK