Onze gietranden op een rij

Water bomen

Gietranden zijn er voor zowel effectieve bewatering als bescherming voor aanslagproblemen bij jonge aanplant. Daarnaast bieden de gietranden goede bescherming tegen maaischade en strooizout. Kortom: voor de bevordering van de groei van jonge aanplant.

Welke gietranden biedt GreenMax aan?

Wij geven graag een volledig overzicht van onze gietranden.

AquaMax gietrand 325 (zwart & groen)

AquaMax gietrand 325 groen of zwart is gemaakt van LDPE, dit betekent Lage Dichtheid Polyetheen. Het materiaal is vrij zacht en taai en gemaakt van olie. Beide gietranden zijn 3 mm dik met een nerfstructuur, UV stabiel en 30 cm hoog.

AquaMax gietrand 225 (zwart, groen & bicolor; één kant zwart en andere kant groen)

AquaMax gietrand 225 zwart of groen is gemaakt van HDPE, dit betekend Hoge Dichtheid Polyetheen en gemaakt van olie. Een grotere dichtheid betekent grotere hardheid, sterkte en stijfheid. Beide gietranden zijn 2 mm dik, UV stabiel en 30 cm hoog. De AquaMax gietrand 225zg is tweekleurig. U kunt de gietrand om de twee plantseizoenen verwisselen van kleur.

AquaMax gietrand 335 (groen)

AquaMax gietrand 335 groen is, net als type 225, gemaakt van HDPE. Het enige verschil met de AquaMax gietrand 225 is de hoogte; deze is namelijk 35 cm, waardoor er meer water geborgen kan worden.

Budget gietrand (zwart en groen)

De Budget gietrand zwart is 1,5 mm dik en groene variant is 2 mm dik, beide zijn 30 cm hoog en niet UV stabiel. Ze hebben de naam te danken aan de prijs. In verhouding met de andere gietranden is deze goedkoper.

Biobased gietrand (bruin)

De Biobased gietrand wordt geproduceerd op basis van restafval van suikerriet, ook wel groene polyethyleen genoemd. Dit draagt bij om broeikasgassen te verminderen. Deze gietrand is 2 mm dik, UV-stabiel en 30 cm hoog.

Circulaire gietrand (grijs)

De Circulaire gietrand is geproduceerd uit Nederlands huisafval. Deze is, in tegenstelling tot de andere gietranden, volledig circulair en 100% recyclebaar en dus geschikt voor herproductie. Deze gietrand is 3 mm dik, niet UV-stabiel en 30 cm hoog.

Bumper gietrand (antraciet) (Beperkt op voorraad, speciale zomerkorting)

De Bumper gietrand is gemaakt van oude heftruckbanden en versterkt met metaal. Daarom ideaal voor bescherming tegen zware grasmaaiers, klepelmaaiers en bosmaaiers. Hij is te krijgen in 2 verschillende diameters: 38 cm en 48 cm

AquaMax gietrand 225 (éénzijdige nerfstructuur / éénzijdig glad) (Zwart of kunstgrasgroen)

De AquaMax gietrand 225 (éénzijdige nerfstructuur / éénzijdig glad) (Zwart of kunstgrasgroen) is gemaakt van HDPE, dit betekend Hoge Dichtheid Polyetheen en gemaakt van olie. Een grotere dichtheid betekent grotere hardheid, sterkte en stijfheid. Beide gietranden zijn 2 mm dik, UV stabiel en 30 cm hoog. 

AquaMax gietrand 325 (éénzijdige nerfstructuur / éénzijdig glad) (Zwart of kunstgrasgroen)

AquaMax gietrand 325 (éénzijdige nerfstructuur / éénzijdig glad) (Zwart of kunstgrasgroen) is gemaakt van HDPE, dit betekend Hoge Dichtheid Polyetheen en gemaakt van olie. Een grotere dichtheid betekent grotere hardheid, sterkte en stijfheid. Beide gietranden zijn 3 mm dik, UV stabiel en 30 cm hoog.

Meer informatie?

Mocht u onze prijslijst willen ontvangen of advies? Neemt u dan contact met ons op.